Fashion

Louis Vuitton museum

Modehuis Louis Vuitton gaat uitbreiden. Logisch, dat Franse imperium is nog lang niet indrukwekkend genoeg. Dit keer moeten we het niet in de fashion sferen zoeken, Louis Vuitton goes arts.

Er zijn plannen onthuld die een Louis Vuitton Foundation for Creation omvatten (met een prijskaartje van 100 miljoen dollar) in combinatie met het Bois du Boulogne in Parijs in voorkomt. Concreet? Volgend jaar zullen ze beginnen met het bouwen van een futuristisch glazen ‘wolkachtig’ museum in eerdergenoemde bosrijke omgeving te Parijs. Het museum zal niet alleen de kunstcollectie van LVMH als bewoner hebben, tijdelijke exposities zullen ook hun tenten opslaan in het door Frank Ghery ontworpen bouwwerk. De tentoonstellingen zullen zeker niet allemaal modegerelateerd zijn, je kunt er net zo goed een expo met de werken van Picasso bezoeken.

Het is niet helemaal onverwacht dat LV zich wat duidelijker in de wereld der kunst mengt; de afgelopen 15 jaar sponsorde het modehuis maar liefst 26 exposities in heel Frankrijk.

Je moet nog even geduld hebben, men verwacht in 2009 of 2010 de deuren van het LV museum te kunnen openen. Maar dan geldt wel: free acces for all! (Virginie)

Schets Louis Vuitton museum

Deel dit artikel
Back to top