Fashion

Baum und Pferdgarten

Scandinavië rockt. En het feit dat de Freddie Ljungberg’s er vandaan komen heeft er niets mee te maken, echt niet. Wanneer je weer eens nieuwe labels en/of ontwerpers signaleert op je fashionradar gaat de koers vaak richting het noorden voor hun basiskamp. Up north is een broeiplek voor upcoming designers. Mijn verse ontdekking uit Scandinavië is Baum und Pferdgarten.

Baum und Pferdgarten zijn de achternamen van het designerduo Rikke en Helle uit Kopenhagen. Hun modekindje bestaat al een tijdje, 7 jaar, en heeft zich al aardig verspreid over de continenten. Londen, Parijs, Stockholm, Oslo, Berlijn, Tokio, Hongkong, New York en LA zijn al voorzien van hun collecties en tegenwoordig hoort Amsterdam er ook bij.

Baum und Pferdgarten maakt naam door hun eclectische stijl van ontwerpen. Waarom een look aanhouden, terwijl je kunt mix ‘n’ matchen? Het duo combineert graag klassieke vormen met asymmetrische lijnen én een mengelmoes van materialen. Een dosis humor en ironie gooien ze er ook graag bij.

De herfst/wintercollectie 06/07 is geïnspireerd door de jaren ’50 en de bijbehorende iconen als Audrey Hepburn, Marlene Dietrich en Greta Garbo. Ja, een romantische collectie met veel ruches en plooien afgewisseld met vrolijke prints als polkadots en zebrastrepen.

In Nederland kun je onder andere Baum und Pferdgarten shoppen bij Lock, Stock & Barrel in de Amsterdamse Hartenstraat. Kijk voor meer informatie op de site van Baum und Pferdgarten. (Nana)

Baum und Pferdgarten FW 0607Baum und Pferdgarten FW 0607
Deel dit artikel
Back to top