Interior

7 x kamerplanten die alles overleven

7 x kamerplanten die alles overleven

Groen in huis, daar worden wij blij van. Enige nadeel: planten hebben verzorging nodig. Heb je net als ons geen groene vingers, maar wil je je huis toch omtoveren tot een botanische tuin? De volgende 7 kamerplanten overleven alles.

1. Vrouwentong

De vrouwentong (ook wel Sansevieria genoemd) is een van de makkelijkste planten. Hij heeft weinig licht en water nodig en groeit goed in iedere ruimte van je huis. 

vrouwentong

2. Chinese Evergreen

De Chinese Evergreen (Aglaonema) is niet alleen de perfecte plant voor beginners, maar hij is ook zeer geschikt voor mensen met een hectisch leven en weinig tijd voor het verzorgen van hun planten. De plant heeft een lange levensduur en weinig problemen met wat meer of wat minder water... 

chinese evergreen

3. ZZ plant

Ben je veel op reis en op zoek naar een plant die echt heel weinig verzorging nodig heeft? De De bladeren van de ZZ plant (ook wel Zamioculcas Zamiifolia) groeien uit een dikke wortelstok die water opslaat. Daardoor kan de plant wel even zonder water. 

zz plant

4. Pothos

De Pothos is razend populair omdat hij weinig water en zonlicht nodig heeft. Ook is het één van de meest geschikte planten om gifstoffen uit de lucht te verwijderen. Een donker huis? Dan overleeft deze plant zonder moeite.

pathos

5. Olifantenpoot

De olifantenpoot (Beaucarnea) kan wel tegen een stootje! Deze sierlijke plant heeft een dikke stam die water opslaat (in de natuur houdt de stam wel een jaar lang vocht vast!). Een keertje water vergeten is dus niet erg... 

olifantenpoot

6. Aloë Vera

De Aloë Vera staat vooral bekend om haar helende werking uit het sap van haar bladeren. De plant slaat namelijk vocht en voeding op in haar bladeren om droge periodes te overleven. Komt dát even goed uit!

aloe vera

7. Monstera

De Monstera (Philodendron) staat bekend om zijn hartvormige bladeren en heeft weinig water nodig. Op zoek naar een grote plant? Stop maar met zoeken!

monstera

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top