Interior

Geloof het of niet: er is een plant van het jaar en die voor 2021 wil je hebben

Geloof het of niet: er is een plant van het jaar en die voor 2021 wil je hebben

Groen, groen en nog meer groen! We kunnen niet genoeg plantjes in ons stulpje hebben en versieren ons huis er maar ál te graag mee. Van kleine schattige kamerplantjes tot een mooie Braziliaanse rubberboom. Er is voor ieder wat wils, in verschillende soorten en maten. Gezien we 2021 positief willen starten, is het maar al te leuk om je volledige huis op te fleuren met je favoriete groene vriendjes.

En hoe kunnen we dit nou beter aanpakken dan de plant van het jaar in huis te nemen? Ook voor 2021 is er een favoriet gekozen en om meteen een tipje van de sluier geven, kunnen wij je vertellen dat je deze gegarandeerd wilt hebben! Gelukkig hoef je geen groene vingers te hebben om deze plant in huis te halen. De verzorging is namelijk minimaal en dan ziet de plant er ook nog eens geweldig uit! Een perfect duo waarmee we het jaar graag beginnen.

Benieuwd welke is uitgeroepen tot de plant van 2021? Kijk dan snel mee!

 

Maranta-gebedsplant

Gezien we dit jaar wel wat positiviteit kunnen gebruiken en hopen op een goed 2021, is de Maranta-gebedsplant dé perfecte plant die naar ons optimisme zal weerspiegelen. Deze groene vriend is uitgekozen omdat deze symbolisch gezien vreugde, geluk en dankbaarheid aanmoedigt. En laten wij dit net nodig hebben voor een mooi 2021! De gebedsplant heeft unieke donkergroene bladeren met schilderachtige aderen die een vleugje rood omvatten. Daarnaast is deze gewaagde plant pérfect voor op de vensterbank, wandplanken of simpelweg op een kastje.

Wanneer je extra kleur aan jouw interieur wilt geven dan is deze plant een ideale kandidaat vanwege zijn veelzijdigheid en kleurrijke uitstraling. De gebedsplant heeft haar naam verdiend op de manier hoe de bladeren zich ’s avonds vouwen. Deze lijken op handen tijdens een gebed.

Hoe verzorg je deze plant?

Zoals we al vertelden, kan iedereen – ja, zelfs mensen met gebrek aan groene vingers – deze plant in huis nemen. Het is een gemakkelijke plant als we kijken naar de verzorging ervan. Wanneer je ervoor kiest om deze plant in huis te zetten, kies dan een plek waar dit groene vriendje gemiddeld tot helder indirect licht krijgt. Wanneer je de gebedsplant in de directe zon zet, zullen de bladeren verschroeien en vervagen.

Voor een langdurige mooie plant zorg je ervoor dat de Maranta vochtig, maar niet te nat of verzadigd is. Kies voor een lauwe temperatuur wanneer je de plant water geeft en zorg ervoor dat ze niet uitdrogen of té koud water krijgen. Hier houden ze namelijk niet van! Wil je de gebedsplant een perfect plekje geven? Kies dan voor de keuken of badkamer. Dit zijn namelijk ruimtes waar er voldoende luchtvochtigheid aanwezig is. Daarnaast geniet dit groene vriendje van warme temperaturen en houdt het niet van plotselinge temperatuurveranderingen.

Heb jij ook zoveel zin om deze prachtige plant in huis te nemen? Wij in ieder geval wel!    

Beeld: Photo by Prudence Earl on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top