Interior

Dit is waarom je een lippenstiftplant in je interieur wilt

Dit is waarom je een lippenstiftplant in je interieur wilt

We namen je al mee in de plantentrends voor 2022, maar naast de ficus en de lepelplant is er nog een andere plant in opkomst. Hallo lippenstiftplant! Dit is wat je wilt weten over de lippenstiftplant en hoe je 'm het beste kunt verzorgen.

Dit is wat je wilt weten over de lippenstiftplant

De lippenstiftplant is de plant die je in je interieur wilt hebben als je voor meer groen én meer kleur wilt gaan. Deze fijne tropische plant is namelijk lekker kleurrijk door de rood-roze bloemetjes die aan lipsticks doen denken qua vorm.  Extra fijn om te weten: de plant doet het ook onwijs goed in de keuken én in de badkamer. Perfect als je een groene badkamer met planten wilt dus! 

3 x de lippenstiftplant voor in jouw interieur

Lippenstiftplant #1 - Lippenstiftplant in pot

lippenstiftplant
Plant in hydrocultuur systeem van Botanicly: Lippenstiftplant bij Bol.com

Lippenstiftplant #2 - Mona Lisa lippenstiftplant

lippenstiftplant
Kamerplant van Botanicly – Lippenstiftplant bij Bol.com

Lippenstiftplant #3 - Hangende lippenstiftplant

lippenstiftplant
Fleurdirect - Aeschynanthus bij Bol.com

Zo verzorg je de lippenstiftplant het beste: 5 tips

  1. De lippenstiftplant is een tropische plant en houdt van water. Geef ‘m in de lente en in de zomer een keer per week water - als het echt warm is twee keer per week - en in de herfst en de winter eens in de twee of drie weken om’m helemaal mooi te houden in jouw interieur. 
  2. Zorg altijd dat je neemolie in huis hebt. Als je plant het even niet zo lekker doet, kun je ‘m hiermee redden. Neemolie bestrijdt de plant namelijk tegen blad- en wolluizen. Handig!
  3. Voeg een keer per maand in de zomer en lente even wat voeding toe aan je plant. Extra vitamines en meststof zorgen ervoor dat je plant beter blijft bloeien. En dat heeft de lippenstiftplant wel nodig. 
  4. Besproei je plant regelmatig met de plantenspuit zodat de planten en bloemen ook voldoende water krijgen. Zo blijft de lippenstiftplant extra mooi.
  5. Zet je plant op een schoteltje neer en doe daar het water in. Op die manier neemt je plant uit zichzelf het water op dat ‘ie nodig heeft en bloeit de plant beter. Als je je plant binnen hebt staan en niet als hangplant hebt, is dit een verstandig idee zodat de plant niet te veel water krijgt. 
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top