Interior

Deze planten zijn goed voor je gezondheid én je interieur

Deze planten zijn goed voor je gezondheid én je interieur

Don't get me wrong: ik ben dol op de herfst! Ik houd alleen íets meer van groene blaadjes en bloeiende planten. Voorheen dacht ik dat er niks anders op zat dan wachten tot het weer lente was maar gelukkig weet ik nu beter. Planten in huis hebben heeft eindeloos veel voordelen want het is goed voor je én geeft je interieur een grote boost. 

Welke planten kan je het best kopen wanneer je oog hebt voor lucht zuivering en je huis? Trendalert beantwoordt al je vragen!

Planten doen veel meer dan mooi in een hoekje staan. Planten zuiveren de lucht om je heen wat veel voordelen heeft. Wat belangrijk is om te weten, is dat niet elke plant de lucht even goed zuivert als de ander. Ook zal één plant niet veel veranderen: meerdere planten geplaatst door het hele huis geven het beste resultaat. Welke planten dat zijn? Wij zetten ze voor je op een rij

Sansevieria

Naast het mooie uiterlijk van de plant heeft dit exemplaar nog een hoop voordelen. De Sansevieria houdt je lucht schoon en heeft weinig zorg nodig. Deze plant voegt écht wat toe in je interieur dus maak je geen zorgen over het aantal planten die je koopt!

Sansevieria laurentii bij Bakker.com

Chlorophytum

Ook de Chlorophytum (ook bekend als graslelie) heeft weinig verzorging nodig. Door dit is de graslelie perfect voor first timers en mensen die het vaak druk hebben. Ook deze plant zuivert alle lucht die je nodig hebt. 

Chlorophytum bij Bakker.com

Scindapsus

Deze plant is heel bijzonder. De Scindapsus is door NASA samen met negen andere planten uitgeroepen tot één van de beste luchtzuiverende planten ter wereld! Zet de plant op een lichte plek neer en geef het veel water. De rest doet de plant zelf.

Scindapsus bij Bakker.com

Klimop 'Wonder'

Deze plant kan je overal in je huis neerzetten. Ook zijn ze niet moeilijk te verzorgen: om de plant mooi te houden moet je 'm wel regelmatig besproeien met regenwater. Door het speelse uiterlijk is het niet moeilijk om dit plantje te verwerken in je interieur. 

Klimop 'Wonder' bij Bakker.com

Standaarden en potten

Natuurlijk ben ik niet klaar voordat ik de mooiste bloempotten en standaarden voor je op een rij heb gezet. De onderstaande items maken je interieur helemaal af en geven de planten een nieuwe look.

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top