7 life changing tips voor dun haar

7 life changing tips voor dun haar

We zijn niet allemaal gezegend met dik, volumineus en lang haar. Helaas moeten sommigen het doen met dun en plat haar (net zoals ik) en dat kan soms best wel frustrerend zijn. Nu zijn er een aantal dingen die je kunt doen waardoor je haar minder fijn, oftewel voller, lijkt. Deze tips zou iedere vrouw met fijn haar moeten weten, dus read on!

 

Droog met je handen

Als je nat haar gelijk borstelt, dan maak je je haar alleen maar gladder en sluiker. Je kunt je haar dus het best met je handen drogen (lees: schudden, kneden) voordat je er verder iets mee gaat doen. 

 

Niet op hoofdhuid

Als je haarproducten gebruikt, kun je dit het beste niet direct op je hoofdhuid aanbrengen. Als je veel producten op je hoofdhuid aanbrengt wordt je haar zwaar en gaat het meer hangen. Dit geldt alleen niet voor volumespray, dat kun je juist wel bij de wortels van je haar aanbrengen voor meer volume.
 

Koud water

Volume creëren begint onder de douche. Kies daarom voor een volumineuze shampoo en eindig bij het wassen van je haar met koud water om je haar een extra boost te geven. 

 

Conditioner

Gebruik niet te vaak en niet te veel conditioner, dit kan er ook voor zorgen dat je haar zwaarder wordt. Als je conditioner gebruikt, doe dit dan vooral in de uiteindes van je haar, ongeveer vanaf je oren.

 

Haarproducten

Siliconen in producten hebben de neiging om het haar erg naar beneden te laten zakken. Probeer daarom liever producten te gebruiken die siliconenvrij zijn. Tip: als je haarproducten gebruikt, spuit deze dan liever eerst op een borstel in plaats van gelijk op je haar, om zo het product beter over het haar te verdelen. 

 

Knip je haar

Korter haar werkt altijd goed bij vrouwen die dun haar hebben, hierdoor lijkt je haar voller. Denk je dat je met fijn haar geen pony (de haartrend van dit moment) kunt hebben? Niets is minder waar, je hebt dan alleen een beetje droogshampoo nodig zodat het niet te dun en piekerig lijkt. 


Heb jij nog een tip om te delen met jouw lotgenoten?
 

Beeld: Instagram @lorealhair

Gerelateerde Artikelen

close
Ook leuk om te lezen
Recommended article title
6 tips voor prachtig kroeshaar
close

Zoeken op de website

close