Health

7 Instagram accounts om te volgen voor vegan inspiratie

7 Instagram accounts om te volgen voor vegan inspiratie

Dankzij ons groeiende bewustzijn besluiten we steeds vaker vegetarisch of veganistisch te gaan eten en leven. Een mooi besluit om je lifestyle aan te passen, maar het is niet altijd even gemakkelijk om het roer om te gooien. Soms kun je dan ook wel wat extra inspiratie gebruiken. Bijvoorbeeld voor lekkere recepten of aanvullende informatie en reminders waarom of waarvoor je het doet. 

Wij delen graag onze favoriete Instagram accounts met jou! 

Go With The Glow 

De mooie zusjes Isabella en Loulou zetten zich aan de hand van hun social kanalen in voor een betere wereld zonder dierenleed en speciesisme (discriminatie van dieren op basis van hun soort) en mét onvoorwaardelijke liefde en compassie. Hun posts zijn stuk voor stuk inspirerend en hartverwarmend. Daarnaast organiseren ze events, waaronder overheerlijke diners en brunches, en kookworkshops om mensen bewuster te maken en te inspireren plantaardig te gaan eten en leven. 

Huh is dit vegan

Floortje biedt op haar Instagram een overzicht van plantaardige producten. Heel erg handig voor de nieuwe veganist, aangezien het even ontdekken is welke producten wel en niet veganistisch zijn. Floortje startte het account om te laten zien dat vegans met liefdesverdriet niet huilend op de bank wortels hoeven te eten. Er zijn meer vegan producten dan je denkt, zoals je kunt zien op haar account. Pak het er gerust bij de volgende keer dat je je rondje supermarkt maakt!

Quirine Smit

Quirine neemt je via haar blog en Instagram account mee in haar vegan lifestyle. Hier deelt ze behalve haar favoriete recepten en hotspots veel handige tips over alles wat erbij komt kijken. "Veganisme gaat namelijk verder dan plantaardig eten. Het heeft invloed op eigenlijk alles wat je koopt en gebruikt. Denk aan verzorgingsproducten, cosmetica, schoonmaakartikelen en kleding", aldus de knappe brunette. En hoe combineert Quirine haar grote passie reizen met haar plantaardige levensstijl? Ze vertelt het je met álle liefde. 

Lisa Goes Vegan

Lisa's boodschap is duidelijk: vegan zijn rocks ("eat plants, not friends") en het leven als veganist is alles behalve saai en lastig! Op haar blog deelt ze gezonde, plantaardige en vooral lekkere (taart!) recepten, haar favoriete hotspots en heel veel leuke en makkelijke tips voor een plantaardig en duurzaam leven! Hier snijdt ze ook belangrijke en problematische kwesties - palmolie, plastic en duurzaamheid onder banken - aan die ze met veel passie én bronnen onderbouwt om haar lezers zo goed mogelijk te informeren. Daarnaast vlogt Lisa op haar kanaal en schreef ze het kook- en handboek 'Lisa Goes Vegan' dat de award voor Best Vegan Cookbook won!

Mercy for Animals

Mercy For Animals is dedicated to preventing cruelty to farmed animals and promoting compassionate food choices and policies - is wat er in de bio van dit Instagram account staat. Dit is zo'n account gevuld met (pijnlijke) reminders in de vorm van rake quotes (If you really love animals, don't eat them), heftige feiten (fact: we could see fishless oceans by 2048) en confronterende beelden... 

Sammantha Fisher

Sammantha Margaret Fisher maakt de meest prachtige foto's van dieren (met name vee) met als missie "trying to help animals". Haar foto's én bijschriften raken je recht in het hart. Sammantha verkoopt haar foto's in haar webshop en de helft van de opbrengst doneert ze aan goede doelen! 

Tofu Hippie

Serwenda startte haar plantaardige levensstijl niet in de eerste instantie voor de dieren of het milieu, maar uit medische noodzaak. Serwenda startte op jonge leeftijd met hormoonzalf voor haar atopische eczeem en kamt sindsdien met het Red Skin Syndrome. Twee jaar geleden stopte ze rigoreus met hormoonzalf en besloot ze plantaardig te gaan eten en sindsdien is haar huid enorm opgeknapt. Haar reis naar herstel besloot ze op haar blog te delen om zo te inspireren, motiveren en stimuleren. Daarnaast vind je ook heerlijke (Indonesische) vegan recepten op haar blog en Instagram!
 

 

 

"For the animals, our health & beautiful planet." 

 

 

Header beeld: Instagram @Gowiththeglow_nl

Deel dit artikel
Back to top