5 x alcoholische drankjes die in je dieet passen

5 x alcoholische drankjes die in je dieet passen

Zo voor de zomer wil iedereen wel een paar kilootjes kwijt. Maar de zomer is ook hét moment om een terrasje te pakken en te genieten van lekker drankje. En dat moet kunnen. Om je te helpen de 'gezonde' keuze te maken, zetten wij vandaag de meest skinny drankjes voor je op een rij. 

Maar vergeet niet, alcohol is natuurlijk nooit gezond, dus wil je echt afvallen, dan kun je je drankje beter laten staan. 

Wodka (spa rood)

Yes, deze wordt niet voor niets de skinny bitch genoemd. Wodka spa rood is waarschijnijk de meest verantwoorde keuze op het gebied van mixdrankjes. En met een schijfje limoen erbij krijg je ook nog vitamine C en antioxidanten binnen. Een maateenheid wodka bevat ongeveer 60 calorieën. 

Tequilla on the rocks

Tequilla bevat geen koolhydraten en bevat maar weinig calorieen en is daarom een 'verantwoorde' keuze. Je neemt er vaak ook geen enorme hoeveelheden van. Of het lekker is? Dat laten we aan jou over...

Champagne

Ook champagne bevat weinig kilocalorieën en wordt daarom veel gedronken in de modewereld. Het wordt in smalle glazen geschonken, waardoor dit drankje maar 95 calorieën per glas bevat. 

Gin tonic

Tonic is natuurlijk gewoon een frisdrank, maar je kiest voor de combinatie gin-tonic. Gin wordt gemaakt van jeneverbessen, die een grote vochtafdrijvende werking hebben, waardoor ook schadelijke afvalstoffen snel uit je lichaam verdwijnen. Tonic bevat kinine, een stof die de spijsvertering bevordert. Win win dus. En als je voor tonic light kiest zit je helemaal goed.

Sangria

Sangria bevat misschien evenveel calorieën als andere cocktails, maar door de toevoeging van fruit krijg je wel veel meer vitaminen binnen. Vooral als je hem zelf maakt met vers fruit. You know what to do!

 

Beeld: iStock

 

Gerelateerde Artikelen

close
Ook leuk om te lezen
Recommended article title
De 5 meest schadelijke stoffen in cosmeticaproducten
close

Zoeken op de website

close