Health

5 x alcoholische drankjes die in je dieet passen

5 x alcoholische drankjes die in je dieet passen

Het feestseizoen komt er weer aan. Hét moment om te genieten van lekker eten en een drankje. Moet kunnen, maar met het oog op januari is het misschien een verstandig idee om al een beetje aan de lijn te denken. Om je te helpen de 'gezonde' keuze te maken, zetten wij vandaag de meest skinny drankjes voor je op een rij. 

Vergeet niet, alcohol is natuurlijk nooit gezond, dus wil je echt afvallen, dan kun je je drankje beter laten staan. 

Wodka (spa rood)

Yes, deze wordt niet voor niets de skinny bitch genoemd. Wodka spa rood is waarschijnijk de meest verantwoorde keuze op het gebied van mixdrankjes. En met een schijfje limoen erbij krijg je ook nog vitamine C en antioxidanten binnen. Een maateenheid wodka bevat ongeveer 60 calorieën. 

Tequilla on the rocks

Tequilla bevat geen koolhydraten en bevat maar weinig calorieen en is daarom een 'verantwoorde' keuze. Je neemt er vaak ook geen enorme hoeveelheden van. Of het lekker is? Dat laten we aan jou over...

Champagne

Ook champagne bevat weinig kilocalorieën en wordt daarom veel gedronken in de modewereld. Het wordt in smalle glazen geschonken, waardoor dit drankje maar 95 calorieën per glas bevat. 

Gin tonic

Tonic is natuurlijk gewoon een frisdrank, maar je kiest voor de combinatie gin-tonic. Gin wordt gemaakt van jeneverbessen, die een grote vochtafdrijvende werking hebben, waardoor ook schadelijke afvalstoffen snel uit je lichaam verdwijnen. Tonic bevat kinine, een stof die de spijsvertering bevordert. Win win dus. En als je voor tonic light kiest zit je helemaal goed.

Sangria

Sangria bevat misschien evenveel calorieën als andere cocktails, maar door de toevoeging van fruit krijg je wel veel meer vitaminen binnen. Vooral als je hem zelf maakt met vers fruit. You know what to do!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top