Gezichtsverzorging

Dit is wat alcohol met jouw huid doet

Dit is wat alcohol met jouw huid doet

We houden op zijn tijd allemaal wel van een lekker alcoholisch drankje. Een biertje, een wijntje of een gin-tonic... Maar weet jij wat voor invloed alcohol heeft op jouw huid? Wij leggen per drankje uit wat de gevolgen zijn, zodat jij voortaan de beste keuze kan maken als het gaat om je huid!

 

SHOTJE

Wat het verschil maakt tussen het effect op onze huid van verschillende alcoholische drankjes heeft te maken met wat er nog meer in het drankje zit. Dat maakt pure shotjes een goeie optie, omdat er naast alcohol geen extra suiker of zout in zit. Een shotje met gin of rum is voor zover we het zo kunnen noemen ‘het beste’. Alleen het nadeel van shotjes is, is dat je er al snel meer drinkt dan dat je van tevoren van plan was. En één ding is zeker: meer alcohol is nooit beter voor je huid.

 

COCKTAILS

Het gevaar met cocktails en gemixte drankjes is de hoeveelheid suiker die er in zit. Hoe minder suiker er in je drankje zit, hoe beter het is voor het risico op rimpels. Suiker kan ook voor acne zorgen. En er bestaat zoiets als een ‘suiker kater’. Say what? Dit zorgt ervoor dat je de dag na het drinken van je zoete drankjes last hebt van een vale huid en bloeddoorlopen ogen.

BIER

Bier bevat zout, en als je veel zout drinkt, kun je symptomen krijgen als gezwollen ogen en een droge huid. Toch heeft bier ook 'goede' kwaliteiten: het bevat antioxidanten en andere anti-aging voordelen. Tot slot zit er ook minder alcohol in een biertje dan in likeur.

                                                    

WITTE WIJN

In witte wijn zit zowel suiker als zout. Witte wijn kan leiden tot een opgeblazen gevoel en een gezwollen huid. Daarnaast zorgt het er ook vaak voor dat je honger hebt. En helaas bevat witte wijn ook niet de rode wijn voordelen voor de gezondheid. Too bad!

 

RODE WIJN

Je hebt het vast al eens eerder gehoord, rode wijn kan soms best goed voor ons zijn. Het bevat meer antioxidanten dan witte wijn en dat kan helpen tegen sommige verouderingsprocessen. Rode wijn is dus het beste drankje voor je huid. Cheers!

Let op! We bespreken hier alleen de gevolgen van alcohol op de huid, maar ook om andere gezondheidsredenen is het altijd beter om met mate te drinken!

Beeld: Instagram @lorealmakeup, iStock
Deel dit artikel
Back to top