Beauty

3 x haartrends 2018 die je niet ziet aankomen

3 x haartrends 2018 die je niet ziet aankomen

De comeback van de scrunchie was nog maar het begin van de haartrends 2018. Haaraccessoires uit de jaren 90 zijn terug. Lieten we je vorige week al zien dat het aloude haarknipje terrein aan het veroveren is, deze week zetten we nog meer nineties geïnspireerde haartrends 2018 voor je op een rij! 

Tijdens de catwalk shows voor herfst 2018 zagen we opvallend veel oude bekende haaraccessoires voorbij komen. Het kon niet anders dan dat we deze zouden gaan meenemen in de hair trends 2018. En het goede nieuws, misschien heb je ze nog wel ergens in je badkamerkastje liggen. Zo niet, dan kun je de volgende items gewoon bij de drogisterij aanschaffen... Kijk snel mee naar de drie haartrends 2018. 
 

1. The Banana Claw Clip

Wellicht twijfel je net als wij een beetje over deze haartrend. Want de zogenoemde 'banana claw clip' hebben we sinds het Friends tijdperk niet meer in modekringen gezien en dan ineens duik 'ie op in deze haartrends 2018. Maar sinds de comeback van de scrunchie weten we dat alles mogelijk is... Alexander Wang is in ieder geval overtuigd, zijn modellen gingen de catwalk over met twee zilveren haarclips en het ziet er eigenlijk hartstikke tof uit en dus was trend geboren en onderdeel van de haartrends 2018. Een mooie bijkomstigheid: zo'n clip is veel beter voor je haar dan elastiekjes, die ervoor zorgen dat je haren afbreken. Minder leuk: deze toffe zilveren haarclips met 'Alexander Wang' erop gestempeld waren helaas enkel voor de fashion show geproduceerd. Dan maar op zoek naar een ander exemplaar en die zijn er genoeg, bijvoorbeeld met een turtoise printje... 
 

2. The Stretch Comb Headband

Nog zo'n accessoire dat we in jaren niet hebben gezien, maar in de haartrends 2018 ineens weer opduikt. In de jaren 90 heb je er vast en zeker een gehad en gedragen: het plastic zigzag haarbandje. Je kunt hem weer onder het stof vandaan halen, want hij is gespot bij Bella tijdens de F/W18 show van Prabal Gurung. Wellicht droeg je hem jaren geleden met los haar, anno de haartrends 2018 gaan we het zigzag haarbandje combineren met een een knot. Sta je te popelen bij deze nostalgie, maar heb je het bandje allang weggegooid? Gelukkig liggen de zigzag bandjes nog steeds bij de drogist in verschillende kleuren.
 

3. The Thick Headband

Nog een haartrends 2018 van een designer! Tom Ford koos voor een brede, zwarte leren haarband. Helemaal niet verkeerd, want zo'n haarband is behalve één van de coolste haartrends 2018, toch wel dé oplossing voor een bad hair day. De band vult voor een deel het voorhoofd én de aanzet van het haar. Uitgroei? Vet haar? Ontploft pluishaar? No problem, deze haarband is je redding. Draag de haarband met vast of los haar. Tip: in plaats van een haarband kun je ook een sjaaltje omknopen. 
 

Wat vind jij van deze haartrends 2018? 

 

Beeld: BrunoPress
Deel dit artikel
Back to top