Health

11 kleine gezonde gewoontes om gelijk aan te leren

11 kleine gezonde gewoontes om gelijk aan te leren

Juni, zo op de helft van het jaar, is het perfecte moment om de balans op te maken. Wilde jij dit jaar gezonder gaan leven? En is dit nog niet helemaal gelukt? Het is heel moeilijk om het roer om te gooien, maar door kleine aanpassingen te doen wordt die nieuwe gezonde leefstijl een eitje! Hier zijn 11 kleine veranderingen voor een gezonde routine voor de rest van 2018! 
 

1. Zorg dat je altijd een waterfles bij je hebt. Het is niet de eerste keer dat je deze tip leest en als je het nog niet doet, zorg dan dat je het nu wél echt gaat aanleren. Wie wil er nu niet meer energie en een mooie huid?

2. Doe boodschappen op een volle maag. Ook een bekende tip, maar doe je het al? Zorg dat je boodschappen doet wanneer je net je ontbijt of lunch achter de kiezen hebt. Dan koop je gewoon veel minder ongezonde dingen. 

3. Draag SPF. Elke dag. Schade van de zon is de nummer één oorzaak van huidveroudering.

4. Vervang wit brood voor volkoren. Kies voor volkorenbrood, want daarin zitten vezels, mineralen en vitamines. Don't be fooled, bruin brood is wit brood met een kleurtje.  

5. Lees een boek. Pak een boek elke keer dat je gedachteloos door je telefoon aan het scrollen bent.

6. Download een meditatie app. Een paar minuten per dag volledig aanwezig zijn in het moment doet wonderen voor hoe je je voelt. 

7. Parkeer verder van de bestemming. Of ruil je fiets in voor de benenwagen. Je komt zo aan je stappen.

8. Drink je koffie zwart. Ditch zoetjes, suiker en melk voor de calorieën. Of vervang je creamer of koemelk door een plantaardige melk.

9. Leer een nieuw recept. Een pokebowl of vegan burger afhalen kan heel fijn zijn, maar er gaat niets boven thuis koken, wat niet alleen gezonder is doordat je precies weet wat er in je maaltijd gaat (kies voor verse producten boven pakjes), het bespaart je ook geld. 

10. Check het ingrediëntenlijstje op producten. Leer jezelf aan ingrediënten te checken van alle producten die je wilt kopen. Vaak zitten er onnodig suikers of E-nummers in en krijg je iets binnen wat je misschien helemaal niet wilt. 

11. Bel met een vriend(in). In plaats van te appen of een voice message. Een studie van Harvard bewijst dat mensen met hechte vriendschappen langer en gelukkiger leven. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top