Lifestyle

Zo maak je jouw goede voornemens wel waar

Zo maak je jouw goede voornemens wel waar

Met de komst van een nieuw jaar hebben we met z’n allen vaak een waslijst aan goede voornemens, die we uiteindelijk in groten getale niet waarmaken. Dat gaan we nu dus niet laten gebeuren; je leest hier hoe je het wél makkelijk kunt volhouden.


Afvallen

Gewicht verliezen prijkt boven aan de goede voornemens lijst van veel vrouwen. De veelgemaakte fout; een crash dieet. Dit houdt niemand voor langere tijd vol, bovendien is het ook niet gezond. Smeer de kilo’s die je wilt verliezen uit over een langere periode en pas wat kleine dingen aan in je eetpatroon. Alleen door de sausjes te laten staan maak je al een verschil. Tegenwoordig zijn er trouwens tal van (food) apps beschikbaar die goede ondersteuning bieden bij afvallen en een gezondere levensstijl.


Meer sporten

In het kader van afvallen is meer bewegen ook een veelgehoord streven. Zeg niet alleen dat je gaat sporten, maak er een concreet plan van. Besluit allereerst wat voor sport je gaat beoefenen, hoe vaak je gaat en aan welke spiergroepen je gaat werken. Zodra je lichamelijke verandering ziet, krijg je nóg meer motivatie om door te gaan. 
 


Minder stress

Is minder stressen een van jouw goede voornemens? Probeer in kaart te krijgen waar je precies stress van krijgt. Familiestress? Stress van werk? In beide gevallen is erover praten the key. Een gesprek kan zeer verhelderend werken.


Minder geld uitgeven

Over stress gesproken, geldzorgen kan een grote stressgever zijn. Maak voor jezelf een lijst met je maandelijkse lasten en reserveer een bedrag die je kunt besteden aan shoppen of andere dingen. Vraag jezelf tijdens je shopping spree af of je die extra paar schoenen écht nodig hebt en op = op. Je vindt hier nog meer slimme tips om met jouw centen om te gaan.


Stoppen met roken

Cold turkey stoppen met roken werkt voor de meeste rokers niet. Maak een stappenplan en bouw het af. Zoek desnoods een hulpmiddel waarmee je voor eens en voor altijd afscheid kunt nemen van deze vervelende verslaving. You can do it!

 

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019?

 

Beeld: Rawpixel via Unsplash
Deel dit artikel
Back to top