Health

5 gezonde dingen die je voor jezelf kunt doen vandaag

5 gezonde dingen die je voor jezelf kunt doen vandaag

Gezond leven gaat over zoveel meer dan alleen sporten en goed eten. Ook meer rust, minder op je telefoon zitten en méér in het moment leven, zijn dingen die belangrijk zijn voor je gezondheid. It's all about balance! Het gaat om het creëren van simpele en kleine gewoontes waardoor je je goed voelt.

 

#1 Leg je telefoon 's nachts in een andere kamer

Voor een goede nachtrust is het het best om je telefoon uit te doen of op vliegtuigstand te zetten. Wil je wel bereikbaar zijn, leg je telefoon dan in een andere kamer. Niet alleen vanwege de ongezonde straling die je telefoon afgeeft, maar ook omdat het zo verleidelijk is 's avonds in bed nog even door Instagram te scrollen of om je telefoon te pakken zodra je wakker wordt. Zorg ervoor dat je je dag proactief begint in plaats van reactief. Zet je je wekker op je telefoon? Koop dan een wekker. No excuses!

#2 Drink water zodra je opstaat

We weten allemaal dat het goed is om veel water te drinken. Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. Onze tip: drink wanneer je wakker wordt gelijk twee glazen water om je vochtbalans te herstellen. Helemaal na deze hete zweterige nachten... En draag de rest van de dag een flesje met je mee en vul deze zo vaak mogelijk. 

5 gezonde dingen die je voor jezelf kunt doen vandaag

 

#3 Eet meer groente

Doe je lichaam en jezelf een plezier en probeer bij elke maaltijd groentes toe te voegen. In je ochtend smoothie(bowl), door de salade of op het broodje in de middag en in je avondeten. Of eet groente als snack (snoeptomaatjes, een paprika met hummusdip of komkommer met een beetje zout, mmm!) en zo krijg je in ieder geval voldoende essentiële voedingstoffen binnen.

#4 Zorg dat je beweegt

Het hoeft geen full body workout van anderhalf uur te zijn, ook een rustige yin yoga les telt, als je maar beweegt of stretcht! Ook een wandeling van een half uur of fietsrit van twintig minuten zijn goed genoeg. Zolang je je lichaam beweging gunt!

#5 Doe iets wat je blij maakt

We weten het, je hebt het druk, je agenda is overvol en de to do-list is eindeloos. Dagen vliegen voorbij zonder dat je er erg in hebt. Zorg er toch voor dat je elke dag tijd vrijmaakt voor jezelf om de dingen te doen die je leuk vindt, waardoor je je goed voelt en waar je energie van krijgt. Het leven is te kort om je alleen bezig te houden met verplichtingen en beloftes aan anderen. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top