Lifestyle

Zo plan je je favoriete leven en krijg je wat je wilt

Zo plan je je favoriete leven en krijg je wat je wilt

Leef jij jouw favoriete leven? Zo niet, hoog tijd om daar nu wat aan te doen. En cliché as it sounds, jij bent de enige die daar wat aan kan doen. Het heeft weinig te maken met geluk, meer met iets heel erg graag willen. En dan nog gebeurt het niet vanzelf, je zult het zelf moeten redigeren. Hoe je dat doet? Je leest het hier.  

De meesten van ons zouden graag onszelf (because, love yourself!) zijn, maar dan een geüpgrade versie. Jeweetwel, één die nog productiever is, meer sport, meer tijd met vrienden doorbrengt, meer zen is en eigenlijk elk gedeelte van haar leven in balans heeft. Of misschien heb je nog specifieke doelen die je graag wilt behalen. Je bent de regisseur van je eigen leven, dus vraag jezelf af, wat kun je schrappen en wat kun je toevoegen om de kwaliteit van je leven te verhogen? Wij helpen jou! 


Stap 1 - Plan je favoriete leven

Je kent het gezegde vast wel "to get something you never had, you have to do something you never did". Om de dingen te bereiken die je graag wilt bereiken, moet je een plan hebben. Het gebeurt niet zomaar. Punt. Waar word je gelukkig van? Zou je meer tijd voor jezelf willen hebben, vaker willen sporten, meer willen reizen of een vegan dieet willen uitproberen? Haal het van je wish list en stop het op je want list

Iets wat je helpt met het creëren van jouw favoriete leven is een vision board. Kies plaatjes die je inspireren, categoriseer ze en zet ze vervolgens om in actiepunten. Je hebt bijvoorbeeld plaatjes gekozen van mooie huizen, betekent dit dat je zou willen verhuizen? Of wil je je huis opnieuw inrichten? Aan elk plaatje moet ook een actiepunt gekoppeld zijn met tijdlijn.  
 

Stap 2 - Small steps, big succes

Succes is eigenlijk een verzameling van heel veel kleine overwinningen bij elkaar. Je herkent het vast wel: je gooit je leven rigoreus om met de intentie om het 'helemaal anders te doen'. Maar houd je dit ook echt vol? Grote veranderingen komen voort uit kleine stapjes richting de dingen die je wilt in het leven. Dus wil je iets heel graag, maak dan bijvoorbeeld ruimte in je planning. Kies een vaste dag of vaste momenten uit voor wat je wilt doen en houd je eraan. Tip: koop een papieren planner, dit werkt beter dan een digitale, het opschrijven van doelen maken ze meer 'echt'. Bovendien is het lastiger om dingen te schrappen en zo houd je je beter aan de afspraken.     
 

Stap 3 - Verzamel de dingen die je nodig hebt

De volgende stap is het verzamelen van de dingen die je helpen bij het creëren van jouw favoriete leven. Je zult dus research moeten doen naar wat je nodig hebt. Haal die planner, koop die sportoutfit of download die apps. Verzamelen is leuk, want dit betekent dat je nieuwe spullen mag kopen. Misschien moet je je gaan kleden naar je droombaan of moet je zelfs een nieuwe laptop gaan aanschaffen! Maar vergeet niet, voor alles wat erbij komt, moet er ook wat weg. En daar gaat de volgende stap over.

 

Stap 4 - Schrap dingen die je belemmeren

Vaak moet je dingen laten om iets te krijgen, maar als het goed is, is het het waard. En soms moet je dingen voorgoed weg doen. Wat moet je schrappen om een beter leven te leven? Minder spullen bezitten is goed voor iedereen (lang leve minimalisme!), we zijn er alleen niet zo goed in. Ga je spullen na en beslis wat mag blijven en wat weg moet. Hetzelfde geldt voor je gedrag of slechte gewoontes die je niet verder helpen. En wat dacht je van de mensen in je leven? Leg alles eens onder de loep en behoud alleen dat wat jou goeds brengt. 

 

Stap 5 - Houd je progressie bij

Je weet pas wat je presteert, wanneer je je progressie bijhoudt. Dit doe je door je actiepunten en tijdsplanning in de gaten te houden. Kijk bijvoorbeeld na een maand terug op wat je hebt bereikt. Loop je op schema? Heb je je gehouden aan de mini-deadlines? Waar liep je tegenaan en hoe kun je dit tackelen? Laat je in ieder geval niet tegenhouden door tegenslag en onthoud: fouten zijn onvermijdelijk en van fouten leer je alleen maar.  

 

Waar wacht je op? Time is NOW! 

Beeld: door Tessa Forrest van @Subliming.jpg

Deel dit artikel
Back to top