Lifestyle

6 simpele dingen om zondag te doen voor een topweek

6 simpele dingen om zondag te doen voor een topweek

'Een goede voorbereiding is het halve werk', geen woord van gelogen. Zo werkt het namelijk ook met jouw week. Het weekend is een tijd om te relaxen en om leuke dingen te doen. Maar als je slim bent, gebruik je je zondag ook voor de nodige voorbereiding zodat je een topweek zult hebben!

Wees niet bang, deze dingen zijn simpel en kort en nemen zeker niet je hele zondag in beslag. Slechts een paar uurtjes in de ochtend of aan het einde van je dag, wat jij fijn vindt!

Dit zijn zes simpele dingen om zondag te doen voor een topweek:

 

1. Maaltijden plannen & boodschappen

Als je slim bent, plan je op zondag alvast de maaltijden van de week én haal je je boodschappen in huis. Het liefst voor minimaal vier avonden. Zo voorkom je dat je elke dag na werk nog langs de winkel moet en ter plekke moet bedenken wat je gaat eten. Wanneer je honger hebt zul je eerder voor een gemakkelijke -en meestal niet zo'n gezonde- maaltijd kiezen. Pak je opgeslagen Pinterest en Instagram plaatjes van maaltijden en een notitieboekje er bij en schrijf alle ingrediënten op. 
 

2. De was doen

Er is niets lekkerder dan de maandag wakker te worden in schone lakens, met schone handdoeken en een lege wasmand. Maak het een gewoonte om alleen in het weekend je was te doen. Zo ontzie je jezelf van deze taak in jouw drukke werkweek en kun je je in de avonden volledig focussen op relaxen (en sociale of spontane plannen).
 

3. Leg alles op z'n plek

Maak er een gewoonte om elke dag of avond je spullen terug te leggen op de plek waar ze horen, maar maak hier vooral op zondag werk van. Wakker worden in een rommelig huis heeft écht effect op jouw gemoedtoestand. Het is zo'n verschil wanneer je opstaat in een opgeruimde ruimte. Het brengt rust in je hoofd en zorgt voor een goed begin van de week.
 

4. Plan je outfits

Check allereerst de weersvoorspelling om te zien wat voor weer je kunt verwachten, zodat je hier je outfits op kunt afstemmen. Zoek een paar setjes uit, inclusief accessoires en schoenen. Leg ze op de grond en maak er een foto's van zodat je ze niet vergeet. Pak het erbij wanneer je in de avond een outfit gaat klaarleggen. Je gaat hier enorm veel tijd mee besparen! 
 

5. Implementeer één gezonde gewoonte

Een gezonde lifestyle zit hem vooral in het aanleren van gewoontes. Bedenk op zondag welke gewoonte je deze week in je routine wilt opnemen. Bijvoorbeeld: "ik wil elke dag starten met een glas water met citroen", "ik wil elke dag 15 minuten eerder opstaan" of "elke avond een 5-minuten yoga routine voor het slapen gaan" en ga zo maar door. 
 

6. Leg je telefoon weg

Zodra de maandag start, zitten we vastgelijmd aan meerder schermen. Er is niets erger dan een gestrest gevoel op de zondagavond omdat je al door je werkinbox aan het scrollen bent. Bovendien verwacht niemand dat je op zondag e-mails beantwoordt. Maak daarom gebruik van je zondag om even niet op een scherm te hoeven kijken. Doe alle schermen uit en leg je telefoon weg een paar uur voor het slapen weg. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top