Beauty

Waarom de A-line haircut zo populair is

Waarom de A-line haircut zo populair is

Wisselen van haarlook is lastig. Want vind je die baby bangs over twee maanden nog steeds zo tof? Gaat dat nieuwe kapsel je niet veel te veel tijd kosten in de ochtend? En is caramel rose niet veel te heftig bij jouw huidskleur? Voor iedere twijfelaar die geen drastische verandering aandurft is er nu gelukkig een snijtechniek waarmee je ook een nieuwe look kunt creëren: de A-line.

Simpelweg is de A-line eigenlijk een kapsel waarbij de achterzijde korter is dan aan de voorzijde. De snijtechniek die bij deze haircut wordt gebruikt, zorgt ervoor dat je haar lekker licht en springerig wordt. Je hebt de A-line vast wel eens gezien in een 'bob variant', maar hij kan dus ook uitgevoerd worden bij lang haar. Belangrijk is wel dat je voor een verschil in lengte van minimaal 2,5 cm gaat om voldoende impact te creëren.

De scherpe hoek van de A-lijn zorgt voor een frisse draai aan je look en dat is iets waar we blijkbaar allemaal aan toe zijn... Inspiratie nodig? Hieronder de A-lijn in verschillende vormen, van kort tot lang!

Short

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@songofstyle) op

Long

 

Een bericht gedeeld door Anh Co Tran (@anhcotran) op

Curls

Straight

 

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top