Haarverzorging

Veelgemaakte fouten met droogshampoo

Veelgemaakte fouten met droogshampoo

Als je het ons vraagt is het één van de meest geniale beauty-uitvindingen ooit; droogshampoo. Even snel je haren 'wassen' zonder dat er water aan te pas komt en ook nog eens meer volume in jouw coupe. Perfect dus, mits je niet één van deze veelvoorkomende fouten maakt…

 

1. Teveel droogshampoo

Met droogshampoo maak je jouw haar niet alleen minder vettig, het geeft ook volume. Maar er bestaat ook zoiets als too big hair, gebruik daarom niet teveel van het product. 

 

2. Niet vanaf de juiste afstand en op de juiste plekken sprayen

Gebruik droogshampoo alleen op de plekken daar waar het nodig is. Sprayen op lokken die niet vettig zijn is weinig zinvol. Houd daarbij ook rekening met de afstand. Spray niet te dichtbij de hoofdhuid, maar ook niet te ver. Over het algemeen is een afstand van ongeveer 30 centimeter goed om aan te houden, maar lees voor de zekerheid vóór gebruik de gebruiksaanwijzing op de fles.

 

3. Elke dag droogshampoo gebruiken    

Droogshampoo is eigenlijk een product voor ‘noodgevallen’, of beter gezegd…je kunt er jouw wasbeurt mee uitstellen en het is niet aan te raden het elke dag te gebruiken. Dagelijks gebruik is schadelijk voor het haar, omdat de haarzakjes verstopt kunnen raken. Eén á twee keer tussen de wasbeurten door is voldoende.

 

4. Niet de juiste droogshampoo

Dit is met name een veelvoorkomende fout van brunettes; door geen droogshampoo te gebruiken die speciaal voor bruine lokken bestemd is, blijft er een witte waas op het haar achter. Althans, dit is duidelijker zichtbaar op jouw haar. Absoluut niet nodig, omdat er tegenwoordig ook voor jouw haren meerdere varianten verkrijgbaar zijn.

 

5. Niet schudden voor gebruik

Dit geldt voor blondines én brunettes; goed schudden vóór gebruik als je niet wilt dat je haren grijs ogen na het sprayen met droogshampoo. Kam de resten van het product na gebruik uit jouw haar of houd je hoofd voorover gebogen, schud het eruit met je handen…en tadaaa, hallo schone lokken!

Zijn we een droogshampoo misser vergeten? Laat het ons weten!
 

Beeld: iStock, Instagram @solosolmovement
Deel dit artikel
Back to top