Gezichtsverzorging

Help: veel op je telefoon kijken veroudert je huid

Help: veel op je telefoon kijken veroudert je huid

Hadden we eerst al de 'tech neck', nu is er het 'blue light conundrum'. Het blijkt namelijk dat het helemaal niet goed voor je huid is om constant naar je laptop, tablet, tv of smartphone te kijken. 

Een onderzoek van de US National Library of Medicine toont namelijk aan dat te veel blootstelling aan HEV (oftewel high-energie visible light, het blauwe licht dat je telefoon, computer of televisiescherm afstraalt) kan zorgen voor versnelde veroudering van de huid. De zon straalt natuurlijk veel meer blauw licht uit, maar gezien de toenemende tijd die we achter onze apparaten doorbrengen, brengen deze dus ook nieuwe risico's met zich mee. En dan hebben we het over hyperpigmentatie, voortijdige fijne lijntjes en rimpels.

Wat je ertegen doet? Probeer zo min mogelijk achter je scherm te zitten en bescherm je gezicht met een speciale zonnebrandcrème met HEV protection (veel zonnebrandcrèmes beschermen alleen tegen UVA en UVB). Weer een reden dus om áltijd SPF te dragen, ook als de zon niet schijnt. 

Nog een tip: gebruik je je telefoon in bed (wat je natuurlijk beter niet kunt doen), stel je telefoon dan altijd in op de 'night mode', waarmee je blauw licht verwisselt voor geel licht. Even nadenken dus voordat je weer een uur lang door je Instagram feed scrollt. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top