Beauty

De ultieme make-up tips voor brunettes

De ultieme make-up tips voor brunettes

Als brunette mag je in je handjes knijpen, want qua make-up kun je met een donkere haarkleur de meeste kleuren hebben. Toch zijn er, net als bij redheads en blondines, ook voor brunettes bepaalde richtlijnen. Read and learn!

Blush

Brunettes kunnen roze blush met een bruine ondertoon vaak goed hebben. Pas op met abrikooskleurige blushes, want die kunnen je een grijzige, levensloze touch geven waardoor je ouder lijkt. Ook blushes in oranjetinten zijn gevaarlijk. Deze benadrukken rode vlekjes en een bleke huid en dat wil je voorkomen. Met een goudkleurige bronzer zit je eigenlijk nooit verkeerd.

Oogschaduw

Bruin- en grijstinten staan vaak mooi bij brunettes. Heb je bruin haar en bruine ogen? Dan kun je bijna iedere oogschaduwkleur hebben. Heb je groene ogen? Dan staan camel-beige, geelachtig beige en mosgroen je mooi. Brunettes met blauwe ogen kunnen grijsachtige en lichtpaarse tinten goed hebben. 

brunettes make-up tips

Lippen

Lichtroze staat vaak niet zo mooi bij brunettes, dus die kleur kun je beter mijden. Heb je midden- tot donkerbruin haar? Dan doet een spicy rode lip het altijd goed! Brunettes met lichtbruin haar worden knapper van een perzik- of koraalkleurige lip en brunettes met een rode gloed kunnen ook terracotta en kaneelkleurige lipsticks op hun lijstje zetten.

Highlights

Bij het selecteren van je make-up spelen ook je highlights een rol. Brunettes met blonde highlights kunnen make-up met een roze ondertoon beter hebben dan meiden met bruine ogen en roodachtige highlights. Heb je donkerbruin haar en een medium tot donkere teint, dan staan honingachtige kleuren mooi (en wat dacht je van metallics op de ogen!). Heb je een bleke huid? Vermijd dan een mauve lip of blush en zilverkleurige oogmake-up.

 

 

Welke make-up kleuren draag jij het liefst?

Beeld: Instagram @lorealmakeup, @lorealmakeup

 

Deel dit artikel
Back to top