Fashion

Dennis Diem a/w 2014 | Catwalk Report

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

Dennis Diem a/w 2014 'Opium Dream'| Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam. Vallen, dansen en weer opstaan. Dennis Diem zorgde voor spanning en verrassing. Zijn mooie dromerige creaties waren geïnspireerd door rook. Zijn herfst/winter 2014 collectie draagt de titel 'Opium Dream'. Dennis Diem aw 2014 -3 Wat een show. De catwalk vertoning van Dennis Diem behoort tot een van mijn favorieten deze Fashion Week. Vanwege het show-element en natuurlijk vanwege zijn dromerige, mooie creaties met een scherp randje. Diem gebruikte fijne materialen voor zijn jurken. Zoals zijde, gazar en chiffon. Verder werkte hij met luxe wol soorten zoals Tibetaans lam, mohair en kasjmier. Zijn inspiratie: rook. Opstijgende rook, rook kringen, de vluchtigheid van rook en de wendbaarheid van rook. Dit zag je terug in de silhouetten van zijn prachtige jurken en jassen en capes. Geen broeken of suits voor Dennis. Hij toonde een über vrouwelijke collectie. Van sexy en rauwe creaties  tot dromerige en mierzoete baljurken.

Dennis Diem aw 2014 -4

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

Dennis Diem aw 2014 -6

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

De 'Val' Tijdens de show van Dennis Diem afgelopen zomer was er een incident met een van zijn modellen. Het arme kind viel en bleef vallen, zelfs toen de designer haar kwam ondersteunen en haar van de catwalk af begeleidde zwikte zij nogmaals door haar enkel.

Dennis Diem aw 2014 De val

Het eerste model kwam op torenhoge zwarte schoenen de catwalk op. Op de eerste rij werd er gefluisterd; ''Als dat maar goed gaat", met het val-incident van vorige keer in het achterhoofd. De schoenen waren zo hoog gehakt dat als je hiermee valt, dan ga je hard. Dennis had wel de hak met de voet verbonden waardoor de stiletto niet zou gaan zwenken en er dus meer stabiliteit ontstond. Het leek goed te gaan, de modellen kwamen in een stevig tempo voorbij. Op een gegeven moment gaat er een 'model' keihard gestrekt op de betonnen vloer. Een van de front-rowers wil haar te hulp schieten. Plots begint zij acrobatische bewegingen ui te voeren. Het is een act. Dennis heeft dansers in gehuurd. Dansers die professioneel vallen, dansen en weer opstaan. Wij blijven nog een paar minuten naar adem happen van de schrik. Wel geweldig gedaan van Dennis, het deed ons hart sneller kloppen en ons bloed sneller stromen.

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

Te dun Wij houden ook van mooie, slanke  modellen. Kleding komt dan nou eenmaal mooier over. Maar... wel gezond dun. Tegenwoordig zijn de modellen zo jong, vanaf 14 jaar lopen ze al catwalk shows, logisch dat zo een meisje super slank kan zijn zonder dat het ongezond is, ze zijn nog meisjes. Met gezonde voeding en leefstijl kun je als model slank blijven. Een model in de twintig zal een andere maat hebben als een model van veertien of vijftien, dat is logisch. Er liep een model mee in de show van Dennis waarbij wij geen lekker gevoel kregen. Te dun.... Niet meer doen Dennis. Het maakt je kleding niet mooier.

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

DENNIS DIEM

Deel dit artikel
Back to top