Beauty

Extreem dunne modellen vanaf nu verboden op de catwalk in Parijs

In 2015 werd er in veel landen een wet ingevoerd waarin stond dat extreem dunne modellen moesten stoppen met hun werk, en deze wet is afgelopen week aangenomen in Frankrijk. Bijna schrikbarend dunne modellen zijn nu dus verbannen van alle catwalks in Frankrijk. 

Dit natuurlijk omdat de gezondheid van modellen net zo belangrijk is als van alle andere mensen, en om hun welzijn te beschermen en op pijl te houden moeten modellen nu een bewijs van gezondheid van een dokter hebben en bij zich houden. Hierop staan onder anderen gegevens als het BMI. 

Dit bewijs is verplicht wanneer modellen werkzaam willen blijven en moet bij elke klus getoond worden aan de opdrachtgever. Als een opdrachtgever besluit zich niet aan deze regels te houden kan dit wel een boete opleveren van, hou je vast, 75.000 euro en zes maanden gevangenisstraf! 

Strenge maatregelen van de overheid van Frankrijk dus. Het gezondheidsministerie van Frankrijk heeft deze regel onder anderen opgezet om anorexia en eetstoornissen tegen te gaan. “Exposing young people to normative and unrealistic images of bodies leads to a sense of self-depreciation and poor self-esteem that can impact health-related behaviour,” vertelde Marisol Touraine, Minister of Social Affairs and Health. 

En dit is nog niet het enige, het probleem wordt namelijk op nog een andere manier aangepakt. Het land zal alle bewerkte foto’s labelen met “photographie retouchée”, wat, zoals je al uit de woorden kan opmaken, “bewerkte foto” betekent. Dit zodat iedereen precies kan zien hoe echt of nep de foto is waar ze op dat moment naar kijken. Bravo Frankrijk! 

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top