Interior

Dit is waarom iedereen ‘huisschoenen’ zou moeten hebben

Dit is waarom iedereen ‘huisschoenen’ zou moeten hebben

Schoenen dragen we als we naar buiten gaan. Maar heb je er ooit weleens aan gedacht om speciale schoenen te hebben die je alleen binnenshuis draagt? Dit is waarom iedereen huisschoenen zou moeten hebben.

Lees ook: Dit kun je allemaal schoonmaken met groene zeep (ja het is veel)

Wat zijn huisschoenen

Schoenen draag je niet in huis toch? Nee, de schoenen die je buiten de deur draagt inderdaad niet, dat is nogal vies. Huisschoenen zijn schoenen die je alleen in huis draagt. Ze komen dus nooit buiten en daardoor worden ze dus ook niet vies. Huisschoenen horen comfortabel en warm te zijn, maar ook stevig en ondersteunend voor je voeten. Deze schoenen zouden het makkelijker moeten maken om je dagelijkse huishoudelijke taken uit te voeren. Huisschoenen hebben vaak een dunne, rubberen zool. Verder is de schoen licht en gemakkelijk aan en uit te trekken. Schoenen met ingewikkelde veters of knoopjes zijn dus niet geschikt als huisschoen.

Het verschil tussen huisschoenen en sloffen

Deze twee dingen zijn erg vergelijkbaar. Je draagt beide enkel binnenshuis. Toch zijn ze niet hetzelfde. Sloffen hebben namelijk maar één doel en dat is het bieden van comfort. Hierdoor zijn ze vaak zacht en gemaakt van materialen die niet per se ondersteunend zijn. Huisschoenen daarentegen hebben een zool die je voet ondersteunen tijdens het lopen.

De voordelen van huisschoenen

Huisschoenen hebben verschillende voordelen. Ten eerste is het comfortabel en lekker warm. Als je snel last krijgt van koude voeten in huis is het dus zeker aan te raden. Daarnaast is het erg functioneel. Je kunt met deze schoenen gemakkelijk door het huis lopen en je klusjes doen zonder dat je uitglijdt. Verder is het dragen van huisschoenen een stuk hygiënischer dan je gewone schoenen in huis dragen. Dat scheelt ook weer schoonmaken. En het houdt je voeten schoon. Als je vloer dan toch vies is, zullen jouw voeten hier niks van merken.

Zo vind je jouw ideale huisschoen

Ben jij op zoek naar huisschoenen, dan zijn dit de dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat de schoenen perfect passen. Doen ze dit niet, dan ga je ze waarschijnlijk niet dragen omdat het niet comfortabel zit. Je moet enthousiast zijn om ze te dragen. Ben je dit niet, dan is dit niet jouw schoen. Ga op zoek naar een schoen met een zacht voetenbed. Hierdoor voelt het net alsof je op wolken loopt in je eigen huis. Tot slot is het goed om te letten op de zool. Heeft de zool genoeg grip om te voorkomen dat je uitglijdt? Dan is het perfect. Wat extra steun bij de enkels is ook zeker een must.

Bron: Real Simple
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top