Gezichtsverzorging

Dit is het échte verschil tussen dag- en nachtcrème

Dit is het échte verschil tussen dag- en nachtcrème

Als we social media moeten geloven, hebben we een zestien stappen skincare routine nodig om die prachtige gezonde huid te krijgen. We weten inmiddels dat een routine van een paar stappen minder ook prima is, mits je het op de juiste manier doet. Dat betekent dus ook dat jij je dag- en nachtcrèmes uit elkaar moet houden, want jawel, er zitten heuse verschillen in. Lees gauw verder.

Lees ook: Glycolzuur vs salicylzuur: dit is het verschil

Verschil tussen dag- en nachtcrème

Voor wie stiekem zijn dagcrème ook als nachtcrème of andersom gebruikt, kan hier maar beter mee stoppen. Ook al lijken ze op elkaar, er zitten heuse verschillen in de twee. Maar wat is dat nu precies? We leggen het je haarfijn uit.

Andere doelen

Dag- en nachtcrèmes hebben simpelweg een andere samenstelling met een ander doel. Zo willen dagcrèmes je huid graag beschermen voor de dag die komen gaat. Vaak zit er ook wat spf in, maar dat heb je in de nacht natuurlijk niet nodig. Bij nachtcrèmes ligt de focus vooral op het voeden en herstellen van de huid. Je kunt daarbij ook zien dat crèmes voor de nacht vaak wat dikker zijn en crèmes die je in de ochtend gebruikt wat lichter en 'vloeibaarder' zijn.

Kun je een dagcrème ook 's avonds gebruiken?

's Avonds een dagcrème gebruiken kán natuurlijk wel (niemand houdt je tegen), maar erg optimaal voor je huid is het niet. ‘s Nachts is de celregeneratie van je huid het hoogst, wat zorgt voor een goed herstel van de huid. Het is daarom belangrijk om een goede zalf te gebruiken die dit stimuleert en ondersteunt.

Kun je een nachtcrème ook 's ochtends gebruiken?

Eigenlijk is dit hetzelfde verhaal als hierboven, maar dan om een andere reden. Overdag kan je huid namelijk alle bescherming die er is gebruiken. Een nachtcrème voldoet hier helaas niet genoeg aan. In een dagcrème zitten voedingsdeeltjes die beschermen tegen de zon, verwarming of vervuiling.

We snappen wel goed dat om financiële redenen je niet per se behoefte hebt aan duizend crèmes. Gelukkig hoeft skincare niet altijd duur te zijn. Sommige prijzen zijn dan ook te gek voor woorden, dus een fijne prijs ertussenin lijkt ons goed. Daarnaast wil jij toch ook het allerbeste voor je huid?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top