Lifestyle

Producten die jij elke dag gebruikt, ruil je in voor deze duurzame optie

Producten die jij elke dag gebruikt, ruil je in voor deze duurzame optie

We gebruiken allemaal dagelijks producten die zorgen voor onnodig afval. Gelukkig komen er steeds meer duurzame en goede opties op de markt. Welke producten die jij elke dag gebruikt ruil je in voor een duurzame optie?

Lees ook: Nog meer besparen op energie? Met deze tips doe je dat

Vershoudfolie

Hoe vaak gebruik jij verhoudfolie om een bakje af te sluiten, zodat je het een nachtje de koelkast in kan? Wij snappen dat je gerechten vers wil houden, maar gebruik hier voortaan een duurzame optie voor. Met silicone uittrekbare afsluitdeksels houd je al je voedsel, drinken en fruit vers. Is het bakje leeg of het fruit op? Dan was je het af met de hand of gooi je ze in de vaatwasser. Deze ideale uittrekbare deksel passen om allerlei vormen en maten.

silicone uittrekbare afsluitdeksels

Silicone uittrekbare afsluitdeksels bij Bol.com

Scheermesje

Een duurzaam scheermesje heeft alleen maar voordelen. Het is goedkoper, eenvoudig en niet te vergeten goed voor het milieu. De ‘safety razor’ is het perfecte product om jouw plastic scheermesje te vervangen. Een safety razor heb je voor je leven. Je gooit alleen een wisselbaar mesje weg, deze bevestig je in je safety razor. Je krijgt het gladste resultaat en het zorgt voor veel minder afval.

safety razor

Safety razor bij Bol.com

Tampons

Iedere vrouw gooit ongeveer 60 kilo aan tampons weg in haar leven. Dit zorgt voor ontzettend veel onnodig afval. Misschien heb je wel eens gehoord van een menstruatiecup, dit is de perfecte duurzame vervanging voor de tampons. Het klinkt misschien eng of viezig, maar niks is minder waar. Een menstruatiecup breng je in en leeg je na een halve of hele dag. Je spoelt hem om en brengt hem opnieuw in. Aan het einde van je menstruatie kook je hem uit en hij is weer klaar om gebruikt te worden de volgende maand. Geen afval, je hoeft minder vaak te verschonen en het bespaard geld. Een menstruatiecup is het proberen waard.

Ment

Menstruatiecup bij Bol.com

Maandverband

Niet iedereen is fan van tampons of een menstruatiecup, hiervoor is maandverband op de markt. Maandverband zorgt voor nog meer restafval, namelijk 90 kilo. Door een duurzame optie te kiezen, bespaar jij ontzettend veel restafval. Er zijn meerdere opties. Eén daarvan is wasbaar maandverband. Wasbaar maandverband is gemaakt van katoen of fleece. Het werkt precies hetzelfde als het gewoonlijke maandverband, alleen gaan deze tussen 5 tot 10 jaar mee. Je wast de maanverband eerst uit met wat koud water en daarna stop je ze in de wasmachine op 40 graden.

maandverband

 Wasbaar maandverband bij Bol.com

Wattenschijfjes

Elke dag één, twee, drie of vier wattenschijfjes gebruiken om je make-up te verwijderen van je gezicht, is natuurlijk niet erg duurzaam. Ook hiervoor is een simpele oplossing, namelijk herbruikbare, duurzame wattenschijfjes. Gebruik de wattenschijfjes als gewoonlijk en was ze schoon in de wasmachine op 40 of 60 graden.

Wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes

Shampoo

Je gebruikt veel shampooflessen, conditionerflessen en douchegelflessen in je leven. De plastic flessen zorgen voor veel onnodig afval. Koop de volgende keer een shampoobar. Je shampoo, conditioner en douchegel bevindt zich niet in een plastic fles maar in een bar. Wrijf het blok tussen je natte handen en wassen maar. Er zijn tientallen verschillende opties te verkrijgen, met een lekker geurtje, verschillende oliën en doelen voor jouw haartype.

shampoo bar

Shampoo bar bij Bol.com

Beeld: unsplash
Deel dit artikel
Back to top