Lifestyle

Dit kan de reden zijn waarom je altijd met de verkeerde mensen datet

Dit kan de reden zijn waarom je altijd met de verkeerde mensen datet

Tegenwoordig is daten een hele klus. De een kan makkelijk een leuke, gezellige partner vinden, en de ander heeft veel meer moeite om een geschikte lover aan de haak te slaan. Daarnaast zijn er ook veel mensen die alsmaar met de verkeerde mensen daten. Gebeurt jou dit ook steeds? Dan kan dít de reden zijn.

Daten met de verkeerde mensen

De zogenaamde talking stage heeft ons vervloekt, laten we maar even dramatisch zeggen. Dezer dagen wil de een het liefst voor altijd in deze fase van een 'relatie' blijven zitten, maar is de ander na een maand of drie wel toe aan een vervolgstap. Het kan zijn dat je hierdoor zonder pardon opzij wordt geschoven, óf jij bent degene die het opzij schuiven doet. Hoe dan ook, je gooit maar niet raak. Dit kan de reden zijn dat je steeds maar met de wrong people datet.

Zelfreflectie

Caroline West, een deskundige op het gebied van relaties en seks bij de dating-app Bumble, heeft er dé reden voor dat jouw datingleven niet succesvol is. Volgens Caroline begint het hele gedoe namelijk bij zelfreflectie. "Mensen kiezen vaak voor de verkeerde partners wanneer ze weinig zelfkennis bezitten en niet hebben nagedacht over hun vorige ervaringen", vertelt ze.

Hoe denk je dan het beste na over je vorige relaties? Huilend met een bak ijs op de bank? Hoewel dat best aantrekkelijk klinkt, is het beter om je zelf wat inzichtelijke vragen te stellen. Wat ging er goed? Wat ging er niet goed? Waar is het fout gegaan? Welke patronen zie ik?

Wat heb je te bieden?

Bovenstaande vragen zijn al een goed begin, maar het is ook slim om te bedenken wat jij zelf te bieden hebt in een relatie. Wat heb je in de vorige relatie gebracht? En wat bracht je ex-partner in? Zijn er dingen die jouw partner je altijd 'verweet' (denk aan slecht communiceren, emotionele volwassenheid, etc). Als je hierop kunt reflecteren en aan jezelf kunt werken, kun je ook beter 'voorbereid' een nieuwe relatie in stappen.

Wanneer je zeker bent van je zaak, dan is het ook gemakkelijker om een nieuw persoon toe te laten in je leven. Het is dan maar hopen dat diegene net zo aan zichzelf heeft gewerkt. Echter is het zo, dat emotional intelligent people ook emotional intelligent people aantrekken. Een beetje soort zoekt soort, zeg maar.

Wat heb je zelf nodig?

Caroline West geeft als tip nog mee dat je zoveel aan jezelf kan werken als je wil, maar vergeet ook niet te bedenken wat jij nodig hebt in een relatie. "Als je bijvoorbeeld graag wilt settelen, trouwen en kinderen wil, maar je date iemand die slechts op zoek is naar plezier, geloof dan niet dat jij diegene bent die zijn of haar gedachten zal veranderen, want dat zal niet gebeuren", aldus West.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top