Fashion

Dit zijn de beste outfits om te dragen tijdens het reizen

Dit zijn de beste outfits om te dragen tijdens het reizen

Reizen is heerlijk! Of je nou met het vliegtuig, met de auto of met de trein gaat reizen, wat je aantrekt is iets belangrijks om over na te denken. Je moet tijdens je reis natuurlijk wel comfortabel zijn! Dit zijn onze beste outfit tips voor tijdens het reizen.

Draag laagjes tijdens het reizen

Als je op reis gaat is het dragen van laagjes altijd verstandig. De kans is namelijk groot dat je naar een plek gaat waar het warmer of kouder is dan hier. Als je naar een warm land gaat, is het goed om bijvoorbeeld een vest of jasje aan te trekken dat je bij aankomst uit kunt trekken. En als je naar een koudere bestemming gaat kun je dit item juist aantrekken bij aankomst. Daarnaast kan het in de auto, trein of vliegtuig soms ook best koud zijn. Zorg er dus voor dat je altijd warm blijft, maar ook kunt afkoelen.

Vermijd grote items die veel ruimte innemen

Tijdens het inpakken klinkt het misschien logisch om je grote items te dragen tijdens het reizen, zodat je ze niet in je koffer hoeft te proppen. Dit kan alleen voor ergenissen zorgen tijdens het reizen. Je neemt bijvoorbeeld in je vliegtuigstoel een stuk meer ruimte in als je een dikke winterjas aanhebt waardoor je kleine plekje nog krapper voelt. Dit kan ook ergenissen veroorzaken voor je medepassagiers. Denk dus niet alleen na over hoe je je inpakproces makkelijker kunt maken, maar ook over hoe je zo comfortabel mogelijk kunt reizen.

Vermijd laarzen, ga voor sneakers

Laarzen zou je ook liever niet in je koffer willen doen, toch? Maar ze dragen tijdens het reizen is ook niet ideaal. Bij de douane op het vliegveld zal je ze ongetwijfeld uit moeten trekken. Dit is niet altijd even leuk. En als je met de auto reist kan het juist wel prettig zijn om je schoenen gemakkelijk aan en uit te kunnen trekken. Sneakers zijn makkelijk en comfortabel en passen bij iedere outfit. Wat ons betreft is dit dus de perfecte reis schoen.

Draag stretchy stofjes 

Comfortabel zijn is het belangrijkste tijdens het reizen. Vermijd daarom stofjes waarin je niet vrij kunt bewegen of lekker kunt zitten. Een kokerrok is leuk voor naar kantoor, maar niet voor naar het vliegveld. Ga juist voor een fijne legging en losse items waarin jij je niet opgesloten voelt.

Vermijd stofjes die gaan kreuken

Niks is zo vervelend als opstaan na een lange zit en een outfit vol met kreukels te zien. Dit ziet er niet bepaald charmant uit. Ga daarom voor stofjes die kreukvrij zijn. Ga bijvoorbeeld voor katoen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top