Interior

Dit zijn dé belangrijkste keukentrends van 2024

Dit zijn dé belangrijkste keukentrends van 2024

Ben je voornemens een nieuwe keuken te kopen in 2024? Dit artikel zet dé keukentrends van dit jaar voor je op een rijtje. Het helpt je inspiratie op te doen en maakt dat je straks een keuken hebt, waar je jaren mee vooruit kunt. Zoek op het internet eens naar een mooie keuken van Mandemakers Keukens, om voor jezelf alvast een beeld te vormen van de verschillende opties die je tegenwoordig hebt bij het ontwerpen van een keuken. Of zoek op een platform als Pinterest naar de keukens van anderen. Een dergelijk platform laat je bij mensen binnenkijken, wat je een idee geeft van materialen en kleuren die goed met elkaar te combineren zijn. Welke combinaties zie jij, waar je zelf nog niet aan dacht?

Gebruik van donkerbruin hout in keukens 

Wie een nieuwe keuken kopen overweegt in 2024, ontkomt niet aan de keukens met donkerbruine kasten. Het is een van de belangrijkste trends van dit moment! De keuze voor donkerbruine keukenkasten biedt verschillende voordelen. Niet alleen past het goed bij een algemene interieurtrend; het gebruik van natuurlijke materialen in huis. Ook zijn de keukenkasten van hout robuust, wat maakt dat ze jaren mooi blijven. Hout heeft een sfeervolle, warme uitstraling. Het maakt de keuken tot een fijne plek voor de bereiding van het ontbijt, de lunch of het diner. Niet alleen de donkerbruine houten keukenkasten zijn in trek. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een houten paneel achter het aanrechtblad.

Natuurlijke zandtinten in het keukenontwerp verwerken 

Naast de groeiende populariteit van donkerbruine houten kasten in keukens, zijn ook zandkleurige elementen in trek. Deze zandtinten hebben een zachte, warme uitstraling. Ze zijn daarbij goed te combineren met zowel een modern, als met een landelijk en industrieel interieur. Het is belangrijk dat de stijl van de keuken aansluit op de rest van het interieur in huis. Daar waar voorheen regelmatig gekozen werd voor een groot contrast tussen de keuken en de eet- of woonkamer, wordt dat contrast tegenwoordig juist vermeden. Een zandkleurige keuken valt goed te combineren met houten elementen, met goudkleurige accessoires en bijvoorbeeld met een industriële matzwarte kraan of handgreep.

Ook olijfgroen en azuurblauw populair in 2024 

Vind je een zandkleurige keuken te licht? Kijk in dat geval eens naar de azuurblauwe of bijvoorbeeld olijfgroene keuken. Met name de olijfgroene keuken sluit goed aan bij een andere interieurtrend van 2024: het gebruik van vintage elementen in huis. Zowel de olijfgroene, als de azuurblauwe keuken valt goed te combineren met bijvoorbeeld een natuurlijk aanrechtblad van composiet of graniet. Het zijn hele duurzame, kwalitatief hoogstaande materialen die lang mooi blijven en maar weinig onderhoud nodig hebben.

Kies voor een nis in het ontwerp van je keuken 

Bij het bepalen van de indeling van het kastwerk, is het interessant om hier een nis in te verwerken. Met een nis kun je een luxe koffieautomaat of bijvoorbeeld een keukenmachine accentueren. Daarbij werk je deze grote keukenapparaten met een nis op een slimme wijze weg in de keuken; je bespaart ruimte op het aanrechtblad. De nis kun je aan de binnenzijde van een opvallende kleur voorzien, of bijvoorbeeld afwerken met een led spot aan de bovenzijde hiervan.

Over luxe keukenapparatuur gesproken, kies in je nieuwe keuken voor een kookplaat met afzuiging. Deze kookplaten horen bij de belangrijkste keukentrends van 2024. Je hebt met zo’n moderne kookplaat op inductie geen losse afzuigkap meer nodig. Het afzuigsysteem zuigt de vervelende kookgeuren direct bij de kookplaat weg, zuivert de lucht en blaast dit vervolgens terug de keuken in. Handig hieraan is dat het afzuigsysteem niet aangesloten hoeft te worden op een afvoerkanaal in huis.

Deel dit artikel
Back to top