Interior

Deze items moet jij op je bureau hebben staan

Deze items moet jij op je bureau hebben staan

Of je nu thuis werkt of op kantoor, je bureau is de plek waar je dan de meeste tijd doorbrengt. Maar wat zijn nu echte essentials die je op je bureau moet hebben? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Lees ook: Koel blijven op kantoor: zo style je jouw summer proof outfits voor naar je werk

Ventilator

In de zomermaanden Is het vaak warm om kantoor. Iedereen heeft een andere temperatuur die zij fijn vinden. Om in ieder geval de temperatuur in jouw buurt te verlagen, gebruik je een ventilator. Een kleine ventilator die in het hoekje van je bureau past is ideaal. Niemand heeft er last van en alleen jij ervaart de voordelen.

Tafel ventilator van Bol.com
Tafel ventilator van Bol.com

Luchtbevochtiger

In het voorjaar krijgen veel mensen last van hooikoorts en andere allergieën. Om de resultaten hiervan te verkleinen, gebruik je een luchtbevochtiger. Dit apparaat zorgt ervoor dat de lucht om je heen minder droog is. De pollen blijven dus niet in de lucht hangen. Ook helpt een luchtbevochtiger tegen droge huid en in sommige gevallen zelfs tegen verkoudheid. Hoe irritant is het om tijdens het werken alleen maar te niezen?

Luchtbevochtiger van Bol.com
Luchtbevochtiger van Bol.com

Kladblok

Ja, op je computer heb je ook een kladblok, maar soms is het fijner om iets met de hand te noteren. Iets opschrijven met de hand zorgt ervoor dat je dingen beter onthoudt. Tijdens een meeting is het handig om de belangrijke punten met de hand op te schrijven, zodat je ze minder snel vergeet. Verder helpt doelloos tekenen ook met de concentratie. Houd de pen in de ene hand en krabbel er op los, terwijl je ideeën bedenkt voor dat ene project.

Kladblok van Bol.com
Kladblok van Bol.com

Laptophouder

Een scherm op ooghoogte hebben is beter voor je lichaam dan dat de laptop op het bureau zelf staat. Je kijkt naar beneden, waardoor je nek standaard gebogen is. Ook zit je rug niet in ruststand. Door gebruik te maken van een laptophouder verplaats je het scherm van beneden naar recht voor je. Koop wel een apart toetsenbord voor de laptop, aangezien typen op de laptop zelf wat lastiger is.

Laptophouder van Bol.com
Laptophouder van Bol.com

Blauw licht bril

Je kijkt de hele dag naar een scherm. Dat is alles behalve goed voor je ogen. Gelukkig bestaat er laagje dat over je brilglazen gaat. Dit houdt het blauwe licht, dat van je apparaten komt, tegen. Ook als je geen bril draagt, is deze laag beschikbaar. Koop een montuur met glazen zonder sterkte. Zo blijven jouw ogen gezond!

Blauw licht bril van Bol.com
Blauw licht bril van Bol.com

Snoer organisator

We gebruiken veel apparaten op ons bureau. Hierdoor is het vaak een chaos met al die snoeren. Gelukkig is ook daar een oplossing voor. Gebruik een snoer organisator! Er zijn verschillende soorten van zo’n organisator. Zo heb je een organisator die alle snoeren bij elkaar houdt, maar zijn er ook versies die elke snoer apart houdt. Niks gaat in de knoop zitten en je vindt gemakkelijk welke snoer bij welk apparaat hoort.

Snoer organisator van Bol.com
Snoer organisator van Bol.com

Plantje

Je bureau hoeft niet alleen maar zakelijk te zijn. Fleur het op met een plantje! Groen geeft ons vaak een fijn, positief gevoel. Soms is het zelfs dat ene zetje in de rug om verder te gaan. Ben je maar af en toe op kantoor en wil je niet elke keer een plant meeslepen? Koop dan een vetplantje of een cactus. Deze hebben relatief minder water nodig dan een andere plant.

Plantje van Bol.com
Plantje van Bol.com

Stressbal

Net zoals een kladblok zorgt een stressbal voor minder stress en meer concentratie. Voor veel mensen zorgt ergens met je handen mee bezig zijn ervoor dat je brein zich op andere dingen focust. Ook is het fijn om even iets anders te doen met je handen dan alleen maar schrijven en typen. Even de vingers rekken zorgt ervoor dat je handen minder snel moe zijn.

Stressbal van Bol.com
Stressbal van Bol.com

Bureau stofzuiger

Vaak eten we wel achter ons bureau, of dat nu een tussendoortje of een hele maaltijd is. Bijna altijd blijf je achter met kruimels op het bureau en misschien wel tussen de toetsen van het toetsenbord. Super irritant. Gelukkig zijn er kleine stofzuigers, speciaal voor een bureau. Een hele kruimeldief meenemen is niet nodig. Deze compacte stofzuiger berg je gemakkelijk op in een laatje of op je bureau zelf.

Bureau stofzuiger van Bol.com
Bureau stofzuiger van Bol.com

Harde schijf

Een extra harde schijf is altijd handig om te hebben. Het zorgt ervoor dat je computer nog overzichtelijker is. Gebruik je de computer of laptop ook voor persoonlijk gebruik? Dan is een externa harde schijf altijd handig om te hebben. Zo plaats je alle gegevens etc. van werk naar de harde schijf, zodat je laptop tijdens persoonlijk gebruik ook echt persoonlijk aanvoelt.

Harde schijf van Bol.com
Harde schijf van Bol.com

Lees ook: Zo kan je het beste werk en privé combineren

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top