Interior

De nieuwste keukentrends van 2024

De nieuwste keukentrends van 2024

Het is helemaal niet zo gek dat je graag alles komt te weten over de mogelijke materialen voor je eigen nieuwe keuken. Dit bepaalt voor een enorm groot deel de sfeer van de keuken, maar het materiaalgebruik moet ook perfect aansluiten op je eigen voorkeur. Er zijn gelukkig tientallen varianten om uit te kiezen, zodat er voor iedere woonstijl en iedere smaak voldoende aanbod is. Kom je graag wat meer te weten over een aantal erg gewilde keuzes onder woningbezitters? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op voor de toekomstige keuken bij jou in huis.

Een blad van natuursteen heeft een tijdloos karakter

De keuken moet zowel bestand zijn tegen krassen en stoten en op lange termijn nog steeds een stijlvolle uitstraling hebben. Kies daarom altijd voor materialen die een erg tijdloos karakter hebben. Ga je tijdens het ontwerpen van een keuken de keuze maken voor het keukenblad? Dan is het uitzoeken van een blad van natuursteen zeker het overwegen waard. Natuursteen is in verschillende soorten kleuren te verkrijgen en staat bekend om de erg hoge slijtvastheid. Ook kunnen hete pannen makkelijk op het blad worden gezet en producten zoals rode wijn of citroen kunnen niet in het blad trekken. Om het blad in optimale staat te houden wordt wel aangeraden om altijd een onderzetter bij pannen, en een snijplank bij het snijden te gebruiken. Laat je hierover goed adviseren in de winkel.

Investeer in keukenkastjes van een robuust materiaal, zoals eikenhout en beukenhout

Maar ook het uitzoeken van de juiste keukenkastjes vergt de nodige tijd en uitzoekwerk. Probeer dan altijd te gaan voor een bepaalde houtsoort, zoals eikenhout en beukenhout. De kastjes zijn daardoor erg makkelijk af te nemen als je de keuken grondig gaat poetsen, maar je hebt ook de keuze uit ontelbaar veel kleuren. En hierdoor stem je de kasten perfect af op het aanrechtblad.

Een enorm luxe uitstraling met een keuken van marmer (of een marmerlook)

Een van de meer trendgevoelige materialen, is het gebruik van marmer in de keuken. Met dit materiaal zorg je voor een enorm luxe uitstraling. Je kiest uit verschillende soorten aderingen, wat betekent dat de print in het marmer kan verschillen in kleur en patroon. Ga je graag voor een materiaal dat wat makkelijker is in onderhoud? Dan kun je altijd nog de keuze maken voor een blad van composiet in een marmerlook. Composiet is nauwelijks te onderscheiden van echt marmer en valt ook nog eens lager in de kosten uit.

Een prachtige wijnklimaatkast is een van de grootste trends van 2024

Ben je een groot liefhebber van het bereiden van de mooiste gerechten? En serveer je deze culinaire hoogstandjes  maar al te graag aan vrienden of familie? Dan mag een lekker wijntje op z’n tijd eigenlijk niet ontbreken. Wijn kan de smaken van een gerecht namelijk net even wat beter accentueren. Het is dan wel zo fijn om te weten dat een fles perfect op temperatuur is. Een wijnklimaatkast bij jou in de keuken komt dan maar al te goed van pas. En naast dat het erg handig is om te hebben, kan een wijnklimaatkast ook zomaar de blikvanger van de ruimte zijn.

De nieuwste trends van 2024 bekijk je het beste een keer in een keukenwinkel

Je hebt nu al een erg goed beeld gekregen van populaire materialen en apparatuur voor je nieuwe keuken en dus de nodige keukeninspiratie opgedaan. Maar om het geheel écht goed te kunnen inbeelden, is het altijd een goed idee om een bezoek aan een keukenwinkel te brengen. Hier zie je de nieuwste trends van 2024 in één oogopslag. Maar je bent hier ook aan het juiste adres voor het intekenen van het ontwerp. Zo zie je net even wat beter hoe het ontwerp met de juiste indeling, kleuren en materialen vorm gaat krijgen.

Deel dit artikel
Back to top