Health

Zo voel jij je minder ongemakkelijk in de sportschool

Zo voel jij je minder ongemakkelijk in de sportschool

De sportschool is voor veel mensen een plek waar ze zich toch niet helemaal comfortabel voelen. Zeker als je net bent begonnen met sporten, voelt het soms awkward op bepaalde apparaten of oefeningen uit te proberen. Dat is jammer, want de sportschool zou juist een plek moeten zijn waar je je goed voelt en energie van krijgt. Voel jij je snel ongemakkelijk in de gym? Wij vertellen je hoe je toch zelfverzekerd de sportschool binnenstapt.

Ongemakkelijk in de sportschool

Maar eerst, waarom voelen we ons soms zo ongemakkelijk in de sportschool? Waarom blijven we een uur op de loopband lopen, terwijl we eigenlijk allerlei apparaten uit willen proberen? Het is niet gek dat je je soms ongemakkelijk voelt. Je bent namelijk op een plek met allemaal mensen die je niet kent. Zeker wanneer je net begint met sporten en niet weet hoe apparaten werken, wil je niet een kluns zijn en alles fout doen. Daarbij voel je soms simpelweg de ogen in je rug tijdens het sporten. Niet gek dat dat je oncomfortabel laat voelen. Maar onthoud: iedereen is ergens begonnen, dus fouten maken mag en het is niks om je voor te schamen!

Zoek een sportmaatje

Het helpt heel erg om samen met iemand te sporten. Zeker wanneer je met iemand meegaat die al langer sport, maakt het minder ongemakkelijk. Diegene legt jou uit hoe apparaten werken en zo hoef je niet te klunzen bij een apparaat. Op die manier lukt het jou de volgende keer ook alleen en voel je je misschien toch minder bekeken.

Zoek video’s op YouTube

Ook helpt het om van tevoren op YouTube video’s op te zoeken hoe bepaalde apparaten of oefeningen werken. Bestudeer ze goed en de kans is groot dat het je direct lukt in de sportschool.

Koop leuke sportkleding

Wat is nu leuker dan in een slaying outfit de sportschool inlopen? Door leuke sportoutfitjes te hebben, voel je je een stuk zelfverzekerder en is het ook een stuk leuker om naar de sportschool te gaan. Of je dan wel of niet een foutje maakt tijdens het sporten maakt dan niet uit, want je ziet er in ieder geval top uit.

Ga naar een ladies only

Vind je het ongemakkelijk om te sporten waar mannen bij zijn? Kies er dan voor om naar een ladies only sportschool te gaan. Vaak sport je hierdoor een stuk meer ontspannen. Kijk of er een ladies only sportschool bij jou in de buurt zit.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top