Interior

Inspiratie: 10x de mooiste kleurencombinaties voor in huis

Inspiratie: 10x de mooiste kleurencombinaties voor in huis

Ga jij je je huis voor het eerst inrichten? Of is jouw huis toe aan een makeover? Dan is het tijd om de juiste kleurencombinaties te kiezen voor je interieur. In dit artikel leggen wij jou de beste kleurcombinaties voor.

Beige en wit

Hou jij van rust? Dan is het verstandig dat je voor zachte kleuren kiest. Een mooie combinatie daarvoor is beige en wit. Deze kleuren stralen rust en kalmte uit en zijn goed te combineren met andere kleuren.

 

Groen en wit

Als je van natuurlijke kleuren houdt is groen een goede optie. Groen wordt vaak in verband gebracht met de natuur en straalt tegelijkertijd rust uit. In combinatie met wit is dit een perfecte combinatie voor iemand die thuis wil komen in fris huis.

Grijs en zwart

Wil jij voor een industriële look gaan? Dan is een combinatie van grijs en zwart iets voor jou. Met de neutraliteit en elegantie van de kleur grijs vormt het de perfecte combinatie met het formele en chique zwart. Daarnaast zijn deze kleuren goed te combineren met (bijna) alle andere kleuren.

Lees ook: Dit is hoe jij je huis moet inrichten op basis van jouw sterrenbeeld

Oranje en groen

Oranje wordt vaak geassocieerd met warmte en vrolijkheid. Groen met optimisme en ontspanning. De combinatie van deze kleuren zorgt voor een warm welkom bij thuiskomst.

Roze en beige

Net zoals bij de combinatie van wit en beige, stralen ook roze en beige rust en kalmte uit. Roze wordt vaak geassocieerd met vrouwelijkheid, liefde, schoonheid en zorg. Deze combinatie van zachte kleuren geven jouw huis een warme, liefdevolle uitstraling.

Donkerblauw met grijs

Voor een elegante, industriële look met een uitstraling van stabiliteit en vrede is de combinatie donkerblauw en grijs een goede optie. Ook vormen de kleuren een mooi geheel.

Groen en bruin

Zowel groen als bruin geven een natuurlijke uitstraling aan je interieur. Door deze twee kleuren te combineren krijg je een frisse, aardse look die je huis helemaal afmaken.

Roze, paars en donkerblauw

Creëer een knusse uitstraling in je huis door roze, paars en donkerblauw te combineren. Het harde blauw wordt gecompenseerd door het zachte roze en paars. Hierdoor ontstaat er een warme sfeer.

Licht en donker

Een kleurencombinatie die altijd kan: de combinatie tussen een donkere en lichte tint van dezelfde kleur. Bijvoorbeeld donkeroranje en lichtoranje of donkergroen en lichtgroen.

Roze, geel en oranje

Vind jij dat het niet gek genoeg kan? Dan kun je deze drie felle kleuren leuk met elkaar combineren. Een vrolijk welkom in je huis met een warme, creatieve en liefdevolle uitstraling.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top