Lifestyle

7x originele thema’s voor een dinerfeestje

7x originele thema’s voor een dinerfeestje

Of het nu gaat om een 21-diner of een andere speciale gelegenheid, thema's voegen een extra dimensie toe aan je feestje. We hebben hieronder een aantal opties voor je op een rijtje gezet, dus keuze genoeg!

Thema's voor je diner

Eén ding is zeker: een thema maakt je feestje nog leuker. Of je nu gaat voor een stijlvolle sfeer of eentje met wat humor: alles is mogelijk. Kies een thema voor je menu, tafeldecoratie en dresscode, zodat dit perfect op elkaar aansluit.

Gemaskerd bal

Een stijlvol aspect aan dit thema: iedereen kan verschijnen in zijn of haar meest elegante outfit, want hoe formeler, hoe beter. De maskers zijn vanzelfsprekend een essentieel onderdeel van de dresscode. Versier de tafel met verfijnde veren en parels en voeg gouden accenten toe. Als extra decoratie kun je ballonnen aan het plafond hangen.

Spaans

Wat ons betreft is Spaanse keuken altijd een succes op een diner, en wat is er leuker dan verschillende grote pannen paella op tafel te zetten? Laat de sangria en rode wijnen rijkelijk vloeien en vergeet niet de crème brûlée in te slaan als toetje! Hang lampionnen op, plaats gele en rode kaarsen op tafel, speel Spaanse muziek op de achtergrond en het diner is compleet.

Pyjama party

Waarom geen pyjama's als dresscode? Dit kan zomaar een verrassend chique diner worden! Zachte stoffen zoals satijn voegen direct een vleugje elegantie toe. Kies voor babyblauwe en witte tinten, voeg slaapmaskers toe als decoratie en zorg voor sfeervolle kaarsen en hangende lichtjes. Leg knusse dekentjes op iedere stoel en het diner kan beginnen.

Mamma Mia

We zijn dol op de film en het nummer Mamma Mia van ABBA. Dit is dan ook de ideale inspiratie voor jouw themadiner. Zorg voor genoeg glitters ter decoratie en kies gerechten die aansluiten op de film. Natuurlijk mag de muziek van ABBA niet ontbreken om de Mamma Mia sfeer compleet te maken.

Disco fever

Met dit thema wordt het ongetwijfeld een feestje. Laat je creativiteit de vrije loop met kleurrijke decoraties: hang glinsterende discoballen op en haal extravagante boa's in huis. Zoek oude LP-platen bij vintage winkels en gebruik ze als onderborden. Met een disco-playlist op de achtergrond ben je helemaal ready voor jouw diner.

Meer lezen: Manieren om self-care toe te passen

Picknick

Een picknick brengt altijd dat vakantiegevoel met zich mee. Waarom zou je niet midden in de week van zo'n gevoel genieten? Creëer een 'déjeuner sur le tapis' met stokbrood, hapjes en wijn. Voeg broodbeleg en vers fruit toe, leg een groot deken neer en geniet van de avond. Als het donker wordt, verplaats je het picknickgevoel gewoon naar de woonkamer met kussentjes op de vloer en een zomerse afspeellijst.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top