Health

Hmm… zó goed werkt chocolade voor je focus

Hmm… zó goed werkt chocolade voor je focus

A chocolate a day keeps the doctor away! Fans van chocolade zullen vast blij zijn met dit nieuws, want buiten dat het snoepgoed heel lekker is, is het blijkbaar ook nog eens goed voor iets anders dan je smaakpapillen. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Chocola is goed voor concentratie

Waar meestal gezegd wordt dat je chocolade beter niet kunt eten omdat het veel suiker en dergelijke bevat, zeggen wij nu juist het tegenovergestelde (health gurus, don't kill us). Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het eten van cacao (en dus chocolade) je concentratievermogen en productiviteit aanzienlijk verhoogt.

In het experiment aten jong volwassenen donkere chocolade en al na twee uur bleek dat zij een beter geheugen én reactievermogen hadden. Dit opposed to de mensen die witte chocolade aten.

Hoe werkt dit dan?

Nu kunnen we dit wel zo leuk vertellen, maar hoe werkt dit in real life dan? Het komt eigenlijk allemaal door de belangrijke antioxidant flavonoïden. Deze antioxidant werkt vooral en speelt een grote rol bij de stofwisseling van vitamine C. Niet alleen in fruit, groenten, zaden en noten zitten dus flavonoïden, maar ook in chocolade.

Natuurlijk betekent dit niet dat je jezelf vol moet stouwen met chocolade (unless you want to), maar voor een quick fix kun je af en toe best een blokje (of zes) van die ene reep eten. Dat is een lekker medicijn, zeg!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top