Fashion

Met deze trucs kun jij je broek strakker maken

Met deze trucs kun jij je broek strakker maken

Je hebt een geweldige jeans gevonden, maar hij zit te los bij de taille. Dat is nou echt balen. Maar geen paniek. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen, waardoor jouw broek straks perfect aansluit. Je hoeft hem alleen maar iets in te nemen. Lees gauw verder.

Broek innemen

Wist je dat je heel eenvoudig je broek kan innnemen? Dit kun je doen door de tailleband aan de achterkant iets in te knippen en er een stukje elastiek doorheen te halen. Let erop dat je twee keer in de binnenste laag van de tailleband knipt, want deze bestaat meestal uit twee lagen stof. Je knipt zowel links als rechts op de rugzijde een stukje in. Er onstaan nu twee openingen. Wanneer je dit gedaan heb, maar je het elastiek vast om je broek een stuk strakker te maken en dus ook de tailleband. Jouw broek is ready om gedragen te worden.

 

Broek laten krimpen

Het is een goed idee om je spijkerbroek te wassen, want zo kan de spijkerbroek mooi krimpen. Hij zal alleen wel wat strakker zitten. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Was de jeans op 90 graden en zet daarbij de centrifugestand zo hoog mogelijk. Jouw broek kan nu gaan krimpen. Stop je jeans na het wassen direct in de droger. Zet de droger op de hoogste stand, zodat de hete lucht goed door je broek kan blazen. Hete lucht zorgt voor het krimpen. Zodra de droger klaar is met draaien, laat je de broek nog zo'n 15 tot 20 minuten in de droger liggen. Daarna haal je de broek eruit en kun je hem aandoen. Als die een stukje strakker zit is het gelukt! Zo niet? Herhaal de stappen dan nog een keer.

 

Professional

Heb jij geen zin in al dat gedoe om maar die broek perfect om je heupen te krijgen? Breng dan lekker je broek naar een kledingmaker bij je in de buurt. Deze professional maakt je broek op maat en zo weet jij in ieder geval zeker dat je broek fantastisch rond je taille zit. Meestal kost dit gemiddeld zo'n 25 euro en na een paar dagen kun je hem vaak alweer ophalen. Als je zelf een beetje handig bent met een naaimachine, dan zou je natuurlijk ook zelf de broek kunnen innemen.

 

Zo zie je maar weer dat een broek innemen nog niet eens zo moeilijk is. Kies vooral hetgeen wat jij het makkelijkste vindt.

Bron: Peek-cloppenburg.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top