Fashion

Broek onder een jurk: zo maak je het fashion

Broek onder een jurk: zo maak je het fashion

Een broek dragen onder een jurk, dat klinkt misschien als een verre herinnering uit de jaren 2000, maar in 2022 kan het gewoon weer! Dit is hoe jij een jurk met een broek combineert op een trendy manier.

Zowel broeken als jurken zijn er in allerlei verschillende stijlen, pasvormen, kleuren, stoffen en ga zo nog maar even door. Beide items kunnen gezien worden als het statement van je outfit. Maar door ze te combineren maak je een nog groter statement. En zo doe je het.

1. Experimenteer met proporties

Door een wijde jurk te combineren met een broek die strakker om je benen zit, creëer je een klassiek silhouet dat toch opvalt. Of draai het om en combineer een wijde broek met een strakkere jurk.  Speel met verschillende texturen, kleuren of printjes, of maak de look juist volledig monochromatic.

2. Maak het casual met jeans

Denim maakt iedere outfit stijlvol en cool. Combineer daarom jouw favoriete jeans met een mooie lange jurk om de look geschikter te maken voor iedere dag.

3. Combineer lang met kort

De sleutel tot een goede outfit is het combineren van de juiste laagjes. En wat is het nut van goed gekozen laagjes als niemand ze kan zien? Combineer daarom jouw broek met een korter jurkje zoals een mini dress of midi dress, zodat jouw statement direct opvalt.

4. Draag een jurk met een split

Bij deze stijltip komt het eigenlijk een beetje neer op hetzelfde punt: zorg ervoor dat jouw statement te zien is. Draag daarom een langere jurk met een grote split over je broek zodat je broek nog steeds de show kan stelen.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top