Haarverzorging

Deze producten heb je nodig voor jouw haartype

Deze producten heb je nodig voor jouw haartype

De verzorging van je haar is mega belangrijk. Alleen elke haartype heeft weer andere behoeftes. Met de bijpassende verzorging kun je het beste uit je haar krijgen. Laat dit nou net hetgeen zijn wat we allemaal willen. Met de volgende tips weet jij straks als geen ander hoe je jouw haartype moet verzorgen.

 

Producten bij ieder haartype

1. Normaal haar

Wanneer je normaal haar hebt dan heb je geen gespleten punten, breekt je haar minder snel en heb je een normale hoofdhuid. Daarnaast glanst het vaak van nature al. Het is belangrijk om je haar te wassen met een milde shampoo, want deze is extra zacht voor de hoofdhuid. Verder kun je 1 of 2 keer per week een conditioner gebruiken. Voor normaal haar hoef je ook minder snel warmte beschermde producten te gebruiken.

 

2. Fijn haar

Ook al heb je misschien fijn haar. Het betekent niet dat je er niks mee kan. Je hebt helaas de dikte niet voor het kiezen, maar de producten voor je haren wel. Veel producten maken je haar zwaarder, waardoor het futloos langs je gezicht blijft hangen. Gebruik daarom maar een kleine hoeveelheid van producten. Was ook niet elke dag je haar, want daar word je haar snel vet door. Zodra je het gaat wassen dan kun je dit het beste doen met een milde volume shampoo en eventueel een conditioner voor onderin je haar.

 

3. Krullen

Heb jij nou krullend haar? Dan is het belangrijk om producten te gebruiken die ook echt bedoeld zijn voor krullend haar. Denk aan een shampoo die sulfaatvrij is en je haar niet uitdroogt. Na het wassen kun je het beste een conditioner gebruiken, want je haar kan wel wat extra vocht gebruiken. Voor nog wat meer extra verzorging kun je haarmasker gebruiken, want deze zorgt voor hydratatie. De producten die je na het wassen gebruikt moet je op zo vochtig mogelijk haar indoen. Zo worden de producten het beste opgenomen in je haar en kun jij als een krullenbol de deur weer uit.

 

4. Gekleurd haar

Door verf kan je haar er wat doffer uitzien. Om het wat levendiger te laten lijken, zijn er een paar belangrijke dingen die je moet doen. Was je haar zo min mogelijk, want bepaalde mineralen in shampoos en conditioners kunnen jaar beschadigen. Kies na het wassen voor een intensief voedende conditioner. Het is vooral verstandig om producten met alcohol en SLS/SLES te vermijden.
 

5. Pluizig haar

Word jij helemaal gek van jouw pluizige haar? Dan hebben wij een oplossing voor je. Was je haar met koud water, want hierdoor gaan je haarschubben sluiten. Daarnaast kun je een conditioner en haarmasker gebruiken, maar ook een protect cream. Deze cream zorgt voor minder pluis.


6. Droog haar

Als je last hebt van droog haar dan is er sprake van een lage talgproductie. Je kan hier zelf niks aandoen. Toch kom je al een heel eind door een goed voedende shampoo en andere verzorgingsproducten te gebruiken. Denk aan een argan olie en een haarmasker. Deze zijn extra voedend voor droog haar.  Ook kun je het best je haar met niet te heet water wassen, want dit zorgt juist voor extreme droogte. Probeer als laatst zeewater en zwembadwater te vermijden, want deze verwijderen talg op je hoofdhuid.


7. Beschadigd haar

Beschadigd haar kan door van alles komen. Van kleuren tot het gebruiken van een stijltang. Een tip die we je kunnen meegeven als je last hebt van beschadigd haar, is het knippen van je dode haarpunten. Je haar gaat hier een stuk gezonder door uitzien. Probeer door de dag heen je haar zo min mogelijk te borstelen. En was je haar vooral niet te vaak. Als je het wast kun je het beste een repair shampoo gebruiken. Zeg maar hallo tegen je stralende lokken.


8. Gespleten haarpunten

Helaas kunnen we gespleten haarpunten niet voorkomen, maar we kunnen ze wel extra goed verzorgen. Gespleten haarpunten krijg je doordat de buitenste laag van je haar beschadigd is. Dit kan door warmte komen, maar ook door het te hard borstelen of droogwrijven. Je haar kun je extra verzorgen door hitte styling tools te vermijden. Mocht je deze wel gebruiken dan kun je het beste een protect spray gebruiken. Een haarmasker zorgt voor meer vocht in de droge punten en hierdoor gaat je haar soepeler worden en ziet het er gezonder uit.  

via GIPHY

 

Bron: haarspullen.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top