Fashion

Last minute carnavalsoutfit nodig? Dit zijn de leukste snelle kostuums

Last minute carnavalsoutfit nodig? Dit zijn de leukste snelle kostuums

Help! Het is dit weekend al carnaval maar je hebt nog geen flauw idee wat je aan wil. Tijd om een nieuwe outfit te shoppen is er niet. Geen paniek! Dit zijn de leukste kostuums die je kunt samenstellen met spulletjes die je al hebt.

Teletubbies

We zijn er allemaal mee opgegroeid! De Teletubbies zijn iconisch en direct te herkennen. Het kostuum kun je makkelijk zelf maken. Hiervoor heb je een T-shirt nodig in de kleur van de Teletubbie die jij graag wil zijn. Vervolgens heb je chenilledraad nodig in dezelfde kleur. Buig dit tot een haarband en maak het vormpje erin dat de Teletubbie op zijn of haar hoofd heeft. Maak de outfit af met een broek of rokje in dezelfde kleur en je hebt je outfit! Als je vriendengroepje ook geen outfitinspiratie hebben voor carnaval, kunnen jullie samen als Teletubbies gaan!

Prinses

De meiden die liever een lekker vrouwelijke outfit dragen met carnaval, kunnen gaan voor een prinses. Je kunt hier veel kanten mee op. Zo kun je door specifieke kleuren te combineren, een Disneyprinsessen outfit maken. Denk aan blauw en geel voor Sneeuwwitje bijvoorbeeld. Je kunt ook volledig in het roze gaan voor Doornroosje. Maak de look af met sieraden en natuurlijk een kroontje!

Piraat

Het idee is misschien een beetje cliché, maar als je in tijdnood zit, is een piraat een erg leuk idee voor carnaval. Hiervoor heb je een witte blouse nodig, bij voorkeur eentje met wijde mouwen. Combineer de blouse met een kort broekje of een rokje waar je een kapotte panty onder draagt. Een paar zwarte enkellaarsjes maakt de outfit vervolgens af. Voor deze look heb je minimaal één prop nodig om er echt uit te zien als piraat. Denk aan een ooglapje, een piratenhoed of een haak aan je hand. Check hiervoor even de verkleedkist van je broertje of neefje. Je kunt ook een litteken op je wang maken met eyeliner.

Geheim agent

Als je liever voor een andere stoere look gaat met carnaval, is een geheim agent ook een leuke optie. Hiervoor heb je een zwarte blazer, een stropdas en een zonnebril nodig. Je kunt de look heel stoer maken, of juist sexy, of een combinatie van beide. Deze look is ook erg leuk om uit te voeren met je bestie.

Perry het vogelbekdier

We blijven voor het laatste idee nog even bij het thema 'geheim agent'. Generatie Z is opgegroeid met dit personage en iedereen zal ongetwijfeld direct weten wie je bent. Voor deze look heb je een groene outfit nodig en natuurlijk het hoedje. Om de look af te maken kun je oranje lipstick dragen om de snavel na te bootsen en een staart maken van karton. Dit kostuum voer je het beste uit wanneer je het geluidje maakt dat Perry maakt en door om de zoveel tijd even het hoedje af en op te zetten. Mocht je partner ook nog geen outfit hebben, dan kan hij als Dr. Doofensmirtz gaan. "Een vogelbekdier? Perry het vogelbekdier!"

via GIPHY

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top