Interior

Deze 6 vazen passen perfect in een minimalistisch interieur

Deze 6 vazen passen perfect in een minimalistisch interieur

Mensen hebben zo hun eigen stijl. De één is dol op een knus, vol interieur, terwijl een ander het liever strak en clean houdt. Al kan een minimalistisch interieur ook gezellig worden. Een mooie vaas met (droog)bloemen doet al heel veel! Wedden dat je één van deze mooie vazen op je shoplijstje zet?

Minimalistische vazen #1 - Keramieke vaas

Aangezien een minimalistisch interieur van zichzelf heel strak oogt, past een mooie, keramieke vaas goed bij deze interieurstijl. Het materiaal met vaak een aardse look creëert direct meer warmte. Zet bijvoorbeeld een grote, keramieke vaas neer op de grond met enkele decoratietakken erin.

minimalistisch interieur keramieke vaas
vaas 26xØ17 keramiek wit bij HEMA

Minimalistische vazen #2 - Strakke vaas

Tja, zoals gezegd zijn strak en clean dus kenmerken van een minimalistisch interieur. Een strakke vaas kan dus zeker niet ontbreken. Een glazen, strakke vaas als hieronder staat vervolgens mooi op de salontafel met een bos gekleurde (nep)bloemen.

minimalistisch interieur strakke vaas
Vaas Allure Straight – Large – Glas Mosgroen – Ø12x30cm bij Dutch Homelabel

 

Minimalistische vazen #3 - Vaas met marmer look

Aangezien een minimalistisch interieur vaak bestaat uit slechts enkele basic kleuren, kun je in de accessoires iets meer kleur gebruiken. Of ga voor een vaas met marmer look, zodat het mooi overgaat in je basic interieur.

minimalistisch interieur vaas met marmer look
Light & living vaas Selene M bij Woonexpress

Minimalistische vazen #4 - Ronde vaas

Hoewel een minimalistisch interieur vooral uit strakke lijnen bestaat, kun je bij de decoratie best wat afwijken. Een ronde vaas kan prima, maar zorg wel dat het niet een te druk design heeft.

minimalistisch interieur ronde vaas
Light & living vaas Lonay bij Woonexpress

Minimalistische vazen #5 - Abstracte vaas

Bij een minimalistisch interieur staat een abstracte vaas ook heel goed. Kies dan wel een vaas die vooral abstract is qua vorm. Nogmaals: drukke designs horen niet thuis in een minimalistisch interieur.

minimalistisch interieur abstracte vaas
Set van 2 ronde holle keramische vaas, kleine en grote donut vaas, Nordic stijl holle ronde Interior design, ring vaas, housewarming gift bij Etsy

Minimalistische vazen #6 - Grote glazen vaas

Of ga voor een mooie grote, glazen vaas, die je wederom op de grond zet. Een glazen vaas past makkelijk bij je interieur en zeker bij een minimalistisch interieur. Het heeft een fijne, open uitstraling. Kies vervolgens een glazen vaas met textuur voor meer sfeer in je minimalistische interieur.

minimalistisch interieur glazen vaas
Vaas Delight – Large -Glas Donkergrijs – Ø21x25cm bij Dutch Homelabel

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top