Travel

Je wordt op slag verliefd in deze outdoor restaurants in Europa

Je wordt op slag verliefd in deze outdoor restaurants in Europa

Uit eten gaan is altijd leuk, al is het in outdoor restaurants nét iets leuker. Vooral als het restaurant een prachtig uitzicht heeft, zoals één van deze outdoor restaurants in Europa. Wil je eens uitpakken op een date? Take notes. Zo heb je ook meteen een romantische stedentrip erbij. Win-win!

L’Orangerie, Gordes (Frankrijk)

Het Franse plaatsje Gordes zit tegen een klif aan, waardoor je bij restaurant L’Orangerie een indrukwekkend uitzicht hebt tijdens het diner. Dit schattige restaurant hoort overigens bij het (Airelles Gordes) La Bastide hotel, dus mogelijk heb je er ook meteen een fijne slaapplek bij. Het terras staat vol met schattige tafels en stoeltjes, waar elke hopeloze romanticus van in de wolken raakt. En dan heb je het eten (en de wijn) nog niet eens geproefd!

Belvedere, Ravello (Italië)

Nog een restaurant dat onderdeel is van een hotel (Belmond Hotel Caruso), al kun je hier heus wel als gast eten natuurlijk. Ook bij het Belvedere restaurant zit je weer bovenop een klif met prachtig uitzicht over de Amalfikust. Dit outdoor restaurant is zeker geschikt voor een romantische date. Niet alleen vanwege het uitzicht, maar ook vanwege de sfeer op het terras met de roze bloemetjes. Met een cocktail in je hand voel je je hier net een A-lister.

To Lokali, Athene (Griekenland)

Een wat knusser outdoor restaurant is To Lokali in Athene. Ook hier dineer je met een mooi uitzicht. En blijf ook zeker lang naborrelen op het buitenterras, want dankzij de gekleurde lampjes hangt daar een heel gezellige sfeer! Wordt het vervolgens heel laat? Dan ben je de volgende ochtend ook welkom, vanaf tien uur ’s ochtends, voor een sterke kop koffie.

La Colombe d’Or, Saint-Paul-de-Vence (Frankrijk)

Grote kans dat je hier wel even voor moet sparen, al is La Colombe d’Or zeker de moeite waard. Het is in ieder geval het perfecte outdoor restaurant voor een romantische date. In dit Franse plaatsje staat overigens ook een heel bekend hotel, waar grote schilders hebben geslapen in ruil voor schilderijen. Interesting, net als het restaurant, waar je trouwens ook heel fijn binnen kunt zitten naast een groot raam. Zo geniet je nog steeds van het mooie uitzicht!

The Teahouse, Richmond (Engeland)

Engeland is niet per se de plek waar je lekker van de buitenlucht geniet. Het weer is natuurlijk vrijwel hetzelfde als bij ons, hier in Nederland. Gelukkig zit je bij The Teahouse in de Petersham Nurseries ook prima binnen. Bij dit restaurantje in Richmond zit je in een mooie kas, dat vol hangt met planten. Heel cozy! Hier ben je echt even weg.

Locanda Cipriani, Venetië (Italië)

Dan hebben we nog een romantisch outdoor restaurant in Venetië. De stad die vooral bekend staat om de gondola’s. Maar na het tochtje met de gondola kun je je even goed terugtrekken in restaurant Locanda Cipriani. Hier heeft ook de bekende dichter Ernest Hemingway gedineerd. Echte romantici herkennen deze naam wel. Zou hij inspiratie voor zijn liefdesgedichten hier hebben opgedaan?

Es Racó d’es Teix, Deia (Mallorca)

Tot slot een fijn outdoor restaurant in Mallorca, waar je geniet van uitzicht, zon en waarschijnlijk een fijn, warm briesje. Hier drink je je wijntje als een celeb, terwijl je staart naar een gigantische berg. Vergeet zeker niet even foto’s te schieten voor de gram van jezelf én de omgeving. Buon appetito!

Bron: CN Traveller
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top