Lifestyle

Slapen in de hitte? Zó kom jij toch aan je nachtrust in de zomer

Slapen in de hitte? Zó kom jij toch aan je nachtrust in de zomer

Dat mooie weer is echt fantastisch als je een dagje op het strand kunt liggen, maar 's nachts worden wij toch minder blij van zo'n hittegolf. De wekker die over zeven uur alweer gaat, terwijl jij nog nat van het zweet naar het plafond ligt te staren... Vermoeiend! We hebben de beste tips voor je voor een goede nachtrust met deze bloedhitte. 

7 x slapen in de hitte doe je zo

De temperatuur tikt deze week de 35 graden aan en dat zorgt niet alleen voor een lekkere gebruine huid, maar ook voor een hoop frustratie in de nacht. Want: hoe kan je in hémelsnaam lekker slapen als het buiten nauwelijks afkoelt? Met deze tips dus:

1. Haal het dekbed uit je dekbedovertrek

Lig jij ’s nachts uren wakker en draai je wel honderd keer om voordat je in slaap valt in deze warme temperaturen? Wil je het minder warm hebben, maar heb je tóch iets nodig om onder te liggen? Veel mensen kunnen niet goed slapen wanneer ze geen deken over zich heen hebben, maar je wil het ook niet té warm hebben. Haal daarom je dekbed uit je overtrek als je niet kunt slapen in de hitte zonder ergens onder te liggen. Handig!

2. Maak een airco van je ventilator

Een ventilator zorgt vooral voor een lekker windje, maar als je er een bevroren fles water voor zet, heb je direct het idee van een airco. Is nog een stuk goedkoper ook dan zo'n luxe koude lucht blazend apparaat aanschaffen. Wat je ook kunt doen: leg een bakje met ijsklontjes of ijskoud water voor de ventilator, zodat deze koelte naar je toe blaast. Perfect!

3. Drink twee glazen koud water voor het slapen

Sowieso moet je in hartje zomer natuurlijk genoeg water drinken, maar slapen in de hitte kan je ook een stuk beter wanneer je genoeg water hebt gedronken. Klok daarom twee flinke glazen koud water achterover als je gaat slapen. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn. 

4. Leg je kussensloop in de vriezer

Huh? Een kussensloop in de vriezer? Yep: we are bloody serious. Denk er wel om dat je ze in een afgesloten plastic zak legt, zodat niet je hele bed drijfnat wordt als je je ogen weer open hebt. Thank us later!

5. Zorg voor koude voeten

Het is je vast wel eens opgevallen dat je het al gauw koud krijgt zodra je voeten koud aanvoelen. Je kan bijvoorbeeld een koude kruik bij je voeten leggen of een koude bak water naast je bed zetten om daar je voeten even in te baden. 

6. Zet een plantenspuit naast je bed

Vul een plantenspuit met koud water en besproei daarmee je gezicht af en toe. Een subtiele verfrissing tijdens het staren naar het plafond en een geluk waarbij je wil slapen in de hitte.

7. Verkoel je lichaam regelmatig

Het is belangrijk om dagelijks je slaapkamer te laten luchten, ‘s ochtends of ‘s avonds wanneer het buiten net iets koeler is. Het is niet handig om je ramen een hele dag open te laten. Bij warme temperaturen is er meestal geen briesje en zorgt de lucht van buiten niet voor verluchting. Integendeel: de warmte zal net naar binnen kruipen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top