Lifestyle

Liefde nog niet gevonden? Dat kan hierdoor komen

Liefde nog niet gevonden? Dat kan hierdoor komen

De liefde. Was het maar zo simpel als het woord zelf. Voor de één is het vinden van the one makkelijker dan voor de ander en dat is natuurlijk helemaal niet zo gek. Je wordt gewoon niet zomaar verliefd en het kan soms dus best even duren voordat je jouw prins(es) op het witte paard gevonden hebt.

Waarschijnlijk is er niet één specifieke reden waarom jij de liefde nog niet gevonden hebt, maar zijn er wel een aantal mogelijke verklaringen. Ben je benieuwd welke dit kunnen zijn? Lees dan snel verder!

1. Je bent er nog niet klaar voor

Misschien is dit wel de meest voorkomende verklaring waarom je de liefde nog niet hebt gevonden. Diep van binnen weet je het wel, maar toch is er ergens wel enige vorm van interesse in relaties. Merk je dat je nog niet helemaal klaar bent voor de liefde? Dan kun je er ook beter niet naar op zoek gaan. Hiermee voorkom je een gevalletje ‘verkeerde moment op de verkeerde plek’.

2. Andere prioriteiten

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op dit moment even hele andere prioriteiten hebt. Logisch! Misschien focus jij jezelf op dit moment volledig op je carrière of vriendinnen, waardoor een relatie even op de tweede plek komt. Helemaal prima natuurlijk. Uiteindelijk komt er vast een moment waarop je merkt dat een eventuele relatie wat hoger op je lijstje komt te staan. En zo niet? Let it be!

3. Een gebroken hart

Dit is iets wat we liever niet meemaken natuurlijk. Na een heftige break-up kan het best lastig zijn om je hart opnieuw te openen voor een eventuele nieuwe partner. Het kan bijvoorbeeld een stuk lastiger zijn om jezelf kwetsbaar op te stellen, omdat je weet wat er kan gebeuren. Voel voornamelijk aan wanneer jij het gevoel hebt dat jij weer klaar bent voor een nieuwe liefde. Forceer niets, maar laat het rustig op je afkomen.

4. (Te) hoge eisen

First things first: het is goed om bepaalde eisen te stellen. Je hoeft namelijk niet voor de eersten de besten mogelijkheid te gaan. Bedenk goed voor jezelf waar jij veel waarde aan hecht. Dat kan bijvoorbeeld een goede band met familie zijn of een sociaal karakter. Wel kan het slim zijn om je horizon te verbreden. Moet jouw toekomstige partner bijvoorbeeld per se bruin haar hebben en minimaal 1.90 meter lang zijn? Het kan goed zijn om jezelf open te stellen voor nieuwe mogelijkheden, mits je klaar bent voor een relatie natuurlijk.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top