Lifestyle

7 tips om gelukkiger te zijn op het werk

7 tips om gelukkiger te zijn op het werk

Als hardwerkende professional is het soms erg moeilijk om iedere dag jezelf gelukkig te voelen op het werk. Werken is een erg groot deel van je leven en je brengt er velen uren door. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jij je zo vak mogelijk fijn voelt en kunt genieten van deze dagen. Wanneer jij je gelukkiger voelt tijdens jouw werkzaamheden, zal je merken dat je veel meer mooie kansen kan aangrijpen.

Dus zit jij niet lekker in je vel en weet je niet zo goed wat je hieraan kan doen? Wij helpen jou graag verder met de volgende tips. Deze tips kunnen er misschien wel voor zorgen dat je meer succes uit je baan kan halen op langer termijn. Dus lees snel verder en kom erachter hoe jij je prettiger kan voelen!

Neem goed pauze

Neem een pauze wanneer je een kopje koffie of iets anders wilt drinken en géniet van deze pauze. Al is het maar vijf minuten, een korte break kan mentaal erg veel voor je betekenen. Of dit nu bewust of onbewust gebeurt. Even tijd voor jezelf vrij maken kan namelijk écht de toon zetten voor de rest van de dag. Het helpt niet alleen om je hoofd volledig leeg te maken, maar ook om je opnieuw te kunnen focussen of meer inspiratie te krijgen!

Help collega’s

Een ander helpen brengt altijd positieve en vrolijke emoties naar boven. Je doet iets voor een collega, omdat hij of zij jouw hulp nodig heeft. Misschien heeft diegene er niet om gevraagd, maar juist door deze vriendelijkheid aan te bieden, word je een gelukkiger persoon. Er zijn namelijk genoeg mensen die in hun schulp kruipen, wanneer ze hulp nodig blijken te hebben. Juist door deze reden is het goed om jouw vaardigheden te delen met je collega en je wordt er zelf ook nog eens gelukkiger van! Een echte win-win dus.

Verander je werkruimte

Soms kan een kleine verandering aan je omgeving al zó veel goeds voor je betekenen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat jij je prettiger voelt, maar ook zal je meer motivatie en inspiratie uit je werk kunnen halen. Daarnaast verhoog je ook nog eens je ‘geluksmeter’ doordat een saaie kantoorwand gedecoreerd kan worden met een leuk fotolijstje of een schilderijtje. Neem voor een extra verandering een fijne bureaulamp mee om wat meer sfeer te creëren. De verlichting in verschillende kantoren kunnen namelijk als ongezellig ervaren worden en door een leuke lamp mee te nemen, compenseer je het een beetje.

Maak vrienden op kantoor

Een makkelijke en leuke manier om jezelf gelukkiger te voelen op het werk, is door kantoorvrienden te maken. Op deze manier kun je een persoonlijker praatje maken in plaats van het de hele dag te hebben over dezelfde onderwerpen. Daarnaast kan het hebben van vrienden ervoor zorgen dat je minder druk en stress ervaart tijdens het werk. Wat ook een leuk voordeel kan zijn aan vrienden op het werk, is dat je ze eventueel ook buiten deze tijden kunt zien. Wie weet!

Luister naar muziek

Muziek kan je een geweldige boost geven om je beter te kunnen focussen en jezelf te motiveren. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat je tijdens het beluisteren van jouw afspeellijsten jezelf weet te kalmeren. Dit is echter wel afhankelijk van je wat op dat moment nodig denkt te hebben. Wanneer je denkt dat muziek dit niet zal oplossen, is de kans zeer klein dat dit een positief effect op je zal hebben. Dus denk daar goed over na en wie weet is muziek voor jou juist dé perfecte oplossing!

Ga een stukje wandelen

Wanneer je even niet lekker in je vel zit op het werk, kan een stukje tussendoor gaan wandelen erg veel voor je mentale en fysieke gezondheid betekenen. Een grote hap frisse lucht kan al veel voor je doen. Kun je geen wandeling maken, omdat je het pand niet mag verlaten of hier geen tijd voor hebt? Ga in je pauze een kleine wandeling buiten maken of desnoods een klein rondje door het kantoor. Wie weet kom jij jouw maatje wel tegen die jou altijd zo aan het lachen weet te maken!

Eet gezond en drink veel water

Geloof het of niet, maar ook gezond eten en genoeg water drinken kan jou helpen om je gelukkiger te voelen tijdens het werk. Wanneer jij jezelf goed hydrateert met voldoende water, kan dit jouw alertheid versterken en ervoor zorgen dat jij beter in je vel zit. Krijg je zin om wat te snacken? Kies dan voor een lekker tussendoortje die rijk is aan antioxidanten. Denk hierbij aan bepaalde bessen, noten, snoeptomaatjes, en ook een stukje pure chocolade kan de gezondheid van je hersenen ondersteunen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top