Lifestyle

Ook een theeleut? Dan moet je zeker eens een kopje drinken van deze 4 merken

Ook een theeleut? Dan moet je zeker eens een kopje drinken van deze 4 merken

Van frisdank word ik niet echt warm. Nee, doe mij maar een lekker theetje. Het moet wel héél erg heet zijn buiten voordat ik een dag zonder een kopje (of vijf) heb doorgebracht. Als liefhebber van thee heb ik inmiddels flink wat merken geprobeerd en geloof mij, de ene thee is zeker de andere niet.

Wat de vier merken thee zijn waar ik heel blij van wordt? Deze vind je hieronder.

1. Mariage Frères

Ik trap meteen af met eentje die zeer schaars is in Nederland. Het Franse Mariage Frères wordt onder andere geschonken bij The Duchess in Amsterdam en verkooppunten zijn er nauwelijks. Kom je het merk tegen in Nederland of breng je een bezoekje aan Parijs? Probeer dan zeker de Paris Breakfast Tea: een zwarte thee met van zichzelf al een heerlijke zoete smaak. Misschien wel mijn meest favoriete thee van het moment.

2. Kusmi

De roots van dit theemerk liggen dan wel in Rusland maar het merk zelf werd opgericht in, jawel, Frankrijk. Al 150 jaar voorziet Kusmi ons van heerlijke theeen. Het fijne is dat dit label op een hoop plekken in Nederland te verkrijgen is: van grote theezaken tot warenhuizen als de Bijenkorf en Hudson's Bay hebben Kusmi in haar assortiment. De kleurrijke blikjes waarin de thee geleverd wordt, zijn een lust voor het oog. Mijn favoriete smaken? Blue Detox, Anastasia, Kashmir Tchai en de limited edition Le Thé Blanc Alain Ducasse.

 

3. Clipper

Kant en klaar in een zakje kan best handig zijn en is lang zo slecht nog niet, zeker als je Clipper thee geproefd hebt. Dit Engelse fairtrade theemerk zit verpakt in kekke doosjes en naast een aantal klassieke smaakcombinaties, zijn er ook een aantal verrassende in het assortiment. Mijn favoriete smaken zijn citroen en gember, de earl grey en de groene chai.

4. Løv Organic

Dit is het milieuvriendelijke zusje van Kusmi. Zowel de thee als de verpakking is voorzien van een reeks keurmerken dus als je Løv Organic drinkt, dan weet je zeker dat je goed bezig bent. De perzikachtige Summer in Løv, Løv is Zen met sinaasappel en caramel en de kruidige Løv is Good drinken wij erg graag.

 

 

 

Beeld: Photo by 五玄土 ORIENTO on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top