Lifestyle

Deze 4 dingen zijn typerend voor alle control freaks onder ons

Deze 4 dingen zijn typerend voor alle control freaks onder ons

Sommige mensen geloven in het lot en andere mensen stippelen het liefst hun hele leven uit. Vrijdagochtend te horen krijgen dat je een weekend weg gaat? Oh no, als je ergens van in paniek raakt zijn het wel dit soort dingen. Weekendjes weg? Ja! Maar niet minimaal een week van tevoren op de hoogte gebracht worden? Nee!

Herken jij jezelf in bovenstaande punten? Dan ben je misschien wel lichtelijk een control freak. Helemaal niet erg natuurlijk, maar wel leuk om te weten welke dingen nou echt typerend zijn voor de control freaks onder ons. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Plannen is key

Als je ergens van houdt, is het wel plannen. Het liefst stippel je vandaag jouw toekomst uit. Oké, misschien een beetje overdreven, maar jij weet maandag al wat je vrijdag gaat eten. Soms is even helemaal niets doen ook best fijn. Tip: probeer eens een weekend helemaal niet vooruit te plannen, maar kijk gewoon wat er op je pad komt. Misschien zal je in de eerste instantie allesbehalve rust ervaren, maar spontane etentjes of afspraken maken het leven juist zó leuk!

Allergisch voor rommel

Je houdt dus van plannen, maar absoluut niet van rommel. Alles moet gewoon opgeruimd zijn. En dan hebben we het niet alleen over de slaapkamer, maar vaat in de gootsteen is ook zoiets. Wel erg fijn voor jouw huisgenoten aangezien je alles altijd opruimt. Zelfs als het niet jouw rommel is.

Check, check dubbelcheck

Heb ik de stijltang er wel uitgehaald? Zit de deur eigenlijk op slot? Heb ik het gas wel uitgezet? Eerlijk is eerlijk: je kunt soms maar beter iets dubbelchecken dan dat je er ’s avonds achterkomt dat de stijltang al die tijd in het stopcontact heeft gezeten. Maar je kunt ook overdrijven. Als je twee - hooguit drie - keer iets hebt gecontroleerd, is het niet zo dat het slot van de deur vanzelf opengaat als je deze echt hebt dichtgedaan. Trust yourself.

Je wilt alles zelf doen

Of het nu gaat om een opdracht voor werk of de boodschappen, je doet het liefst alles zelf. Om hulp vragen is dan ook iets wat je niet bijna nooit doet. Je bent juist bang dat - wanneer je om hulp vraagt - alles chaotisch verloopt. En als je ergens niet van houdt? Juist, chaotische situaties. Zeker als je het stappenplan al duidelijk in je hoofd hebt, doe je iets liever zelf.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top