Lifestyle

Alles wat je wilt weten over de Watermannen onder ons!

Alles wat je wilt weten over de Watermannen onder ons!

Ben jij geboren tussen 21 januari en 18 februari? Goed nieuws: het is jouw maand! De sociale, intelligente, excentrieke en vriendelijke Waterman deinst niet terug voor een avontuur en kan soms zelfs een beetje onvoorspelbaar zijn. Eén ding is zeker: een Waterman is áltijd eerlijk en haar glas is eerder halfvol dan halfleeg. Fijn zo'n positieve energie, toch?

Natuurlijk is dat niet het enige wat de Waterman kenmerkt. Ben jij benieuwd naar het karakter van dit sterrenbeeld en de bijbehorende karaktereigenschappen? Lees dan snel verder!

 

Haar karakter

Er zijn een aantal karaktereigenschappen die echt typerend zijn voor de Waterman. We hadden het net al even over de sociale en intelligente eigenschappen, maar er is meer! Watermannen beschikken namelijk over een bepaalde zelfverzekerdheid waar andere sterrenbeelden nog wel eens jaloers op kunnen zijn. Wist je dat de Waterman het vriendelijkste en meest onafhankelijke sterrenbeeld van de dierenriem is? Het is dan ook niet voor niets dat mensen zich graag omringen met Watermannen. Ze doen waar ze zin in hebben, maar houden altijd - en dan ook echt áltijd - rekening met de gevoelens van anderen.

Positieve eigenschappen

Als er iets is wat Watermannen als de beste kunnen, is het wel het maximale uit het leven halen en optimaal genieten. Het leven is één groot feest en dat kan natuurlijk ook niet anders door de altijd positieve en goed gehumeurde houding van dit sterrenbeeld. Maar naast het stukje ‘genieten’, kun je bij de Waterman ook terecht voor goede gesprekken, adviezen en discussies. Voornamelijk het stukje goede gesprekken voeren kan dit sterrenbeeld als de beste. Mensen zien de Waterman ook wel als inspiratiebron. Niet alleen door haar positieve karakter, maar ook door de kansen en oplossingen die dit sterrenbeeld kan formuleren. Zelfs in lastige situaties waar andere sterrenbeelden alleen maar obstakels zouden zien.

Negatieve eigenschappen

En dan de negatieve eigenschappen want zoals bij elk sterrenbeeld komen we daar natuurlijk niet onderuit. Watermannen kunnen soms nogal eigenwijs zijn en geven het niet snel toe als ze ergens mee zitten. Dit kan dan weer resulteren in het opkroppen van gevoelens waar niemand uiteindelijk beter van wordt. Dit is dan ook echt een ontwikkelpunt voor dit sterrenbeeld. Je mag het namelijk best laten weten als je ergens mee zit. Daarnaast zijn Watermannen ontzettend perfectionistisch. Goed is niet genoeg, het moet uitstekend zijn. Je zou dit ook kunnen zien als positieve eigenschap, want hierdoor levert de Waterman vaak wel uitstekende prestaties. 

Relaties

Met een Waterman weet je direct waar je aantoe bent. Zij zijn eerlijk, liefdevol, hebben respect en zijn ook nog eens best romantisch. We hadden het net al even over het feit dat de Waterman een echte levensgenieter is en dit zie je ook terug in relaties. Zij doen graag leuke dingen en het kan eigenlijk niet gek genoeg. Dit sterrenbeeld hecht veel waarde aan haar vrijheid, maar is het liefst altijd onder de mensen. En dus ook bij haar partner. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top