Interior

Met deze 5 tips houd je de woonkamer écht netjes

Met deze 5 tips houd je de woonkamer écht netjes

Zit je 's avonds lekker relaxed op de bank, word je alsnog onrustig door alle spullen die in de woonkamer staan. Gelukkig zijn hier oplossingen voor! Je hoeft jouw geliefde accessoires dan ook niet weg te doen, maar door deze op een efficiënte manier op te ruimen of juist te showen, kun je profiteren van een nette woonkamer. Wie wilt dat nou niet?

Van zones creëren tot het gebruik van stijlvolle opbergmanden, in dit artikel lees je hoe je jouw woonkamer écht netjes houdt! 

Zones creëren

Het creëren van zones is misschien niet het eerste wat in je opkomt, want je wilt toch juist één geheel van de woonkamer maken? Toch zorgen zones ervoor dat het een mooi geheel wordt, waardoor je ook nog eens een stuk makkelijker op kunt ruimen. Hoe je zones creëert? Door bijvoorbeeld een ruimte - met behulp van vloerkleden - te verdelen of maak een scheiding door een grote fauteuil tussen de woon- en eetkamer te plaatsen. Een handige én leuke manier van meer rust in een ruimte creëren.

Stijlvolle opbergmanden

Als we ergens van houden, is het wel sfeer. Of het nu gaat om de keuken, slaapkamer of woonkamer, je wilt je overal thuis kunnen voelen. Door wat leuke en stijlvolle opbergmanden aan te schaffen - waar je bijvoorbeeld speelgoed in kunt plaatsen - ervaar je gelijk meer rust in de woonkamer. Extra voordeel: opbergmanden kunnen echt een toevoeging zijn aan het interieur, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.


Opvouwbare mand bij Hm.com


Rotan opbergmand bij Hm.com

Multifunctionele meubels

Heb je al eens gehoord van ‘slimme meubels’? Tegenwoordig zie je steeds meer multifunctionele apparaten die het leven net een stukje makkelijker maken. Zo zijn er ook multifunctionele meubels! Hierbij kun je denken aan stijlvolle opbergbanken, waar je moeiteloos waardevolle spullen in kunt opbergen. Maar ook bijzettafels zijn ideaal om op een eenvoudige manier extra plek te creëren. Ideaal voor de borrelhapjes tijdens een verjaardag of om het interieur gewoon wat meer aan te kleden, toch?

Planken gebruiken

Wist je dat planken zorgen voor meer lucht en ruimte in de woonkamer? Dit klinkt misschien wat vaag, maar het is echt zo! Door gebruik te maken van mooie planken kun je bepaalde accessoires op een stijlvolle manier verwerken in het interieur, zonder dat je hier continu tegenaan loopt.


Groot metalen wandrek bij Hm.com


Houten fotoplank bij Hm.com

Tech tools uit het zicht

Afstandsbedieningen, oplaadkabels, geluidsinstallaties, gameconsoles… We kunnen nog wel even doorgaan. Heb jij ook zoveel tech in de woonkamer? Dan wil je dit natuurlijk het liefst uit het zicht hebben. We hadden het net al even over de opbergmanden, maar hier kun je jouw tech tools natuurlijk ook in kwijt! Hierdoor heb je direct een algemene opbergplek voor al deze spullen, waardoor je ze nooit meer kwijtraakt. Een win-win situatie, al zeg ik het zelf!

Beeld: H&M HOME
Deel dit artikel
Back to top