Lifestyle

Benieuwd naar je Chinese sterrenbeeld? Dit is hoe het werkt

Benieuwd naar je Chinese sterrenbeeld? Dit is hoe het werkt

Je hebt vast wel eens gehoord van het Chinese sterrenbeeld. Deze zit anders in elkaar dan het sterrenbeeld die wij vaak gebruiken. Benieuwd hoe deze precies werkt en wat jouw Chinese sterrenbeeld is? Lees dan snel verder!

Hoe werkt het Chinese sterrenbeeld?

Anders dan het sterrenbeeld dat wij kennen, oftewel de Westerse astrologie, lopen de Chinese sterrenbeelden per kalenderjaar in plaats van per maand. De Chinese astrologie is gebasseerd op de maankalender en gaat uit van een cyclus van twaalf jaar. De tekens van de Chinese sterrenbeelden worden vertegenwoordigd door een dier. Volgens de Chinese wijsheid zouden de eigenschappen van het dier overgenomen worden door de mensen die onder het teken zijn geboren. 

Veel mensen kunnen zichzelf heel goed herkennen in de omschrijving van hun sterrenbeeld. Of je er nu in gelooft of niet, het is altijd leuk om te kijken of de Chinese astrologie klopt bij jouw karakter, toch? 

Welk dier ben jij?

Om je Chinese sterrenbeeld te bepalen, oftewel het 'dier' dat jij bent, kijk je naar je geboortejaar, maand, dag en tijd. Via https://www.yourchineseastrology.com/calendar/bazi/ kun je heel gemakkelijk achter jouw Chinese sterrenbeeld komen, door deze gegevens in te vullen. Lees daarna snel verder om te weten te komen wat jouw Chinese sterrenbeeld betekent!

Dit betekent je Chinese sterrenbeeld 

1. Rat 

De rat is erg sociaal en extravert en houdt er dan ook van om onder de mensen te zijn. Ratten staan bekend als echte vrienden voor het leven en zijn hele gezellige mensen om mee om te gaan. Ook zijn ze harde werkers en erg toegewijd aan het behalen van de meest onmogelijke doelen. Door het perfectionisme van de rat kunnen ze echter als egoïstisch en arrogant worden gezien. Hun goede gevoel voor humor komt daarbij goed van pas. 

Kenmerken: vrolijk, loyaal, charmant, beschermend, intelligent, kalm, zorgzaam, getalenteerd en sociaal. 

2. Os 

De os is stil en introvert en is op zijn of haar best in een rustige omgeving. Daarnaast zijn ze erg betrouwbaar en een persoon waar je echt op kunt rekenen, ze zullen altijd hun beloftes nakomen. Onder vertrouwde personen zal een os sociaal en spraakzaam zijn. Ze krijgen veel energie van dingen die voelen als een uitdaging en zijn echte doorzetters. Een os heeft veel dingen goed onder controle en werkt heel georganiseerd.

Kenmerken: geduldig, positief, zelfverzekerd, technisch, krachtig en leergierig.

3. Tijger

Tijgers hebben een hele sprankelende persoonlijkheid en worden daarom vaak aantrekkelijk en charmant gevonden door anderen. Een tijger neemt vaak de leiding en is erg open en eerlijk. Ze houden van avontuur en zijn daarom heel spontaan en zitten vol met verassingen. In momenten van angst kunnen tijgers zichzelf op een agressieve manier verdedigen, ze willen namelijk het liefst overal controle over hebben. 

Kenmerken: vriendelijk, vastberaden, onafhankelijk, aanhankelijk, roekeloos, verleidelijk en grootmoedig.

4. Konijn 

Een konijn is een gevoelig persoon en zijn erg geliefd onder de mens. Ze zijn goedgemanierd en kunnen heel goed onderhandelen. Als het aankomt op werk dat gedaan moet worden nemen ze dit heel serieus en hebben ze super veel geduld. Konijnen hebben wel de neiging om weg te lopen voor problemen, ze zijn het liefste in een comfortabele omgeving. 

Kenmerken: verstandig, vriendelijk, strategisch, intelligent, zelfingenomen, bescheiden en artistiek.

5. Draak 

Draken zijn intelligent en zitten vol met levensenergie. Ze kunnen soms een beetje impulsief zijn en dingen doen zonder na te denken. Een draak is ambitieus en perfectionistisch en wil de dingen doen zoals zij het willen. Ze zijn goed in organiseren en willen alles groots aanpakken. 

Kenmerken: enthousiast, zelfstandig, sentimenteel, slim, getalenteerd, gastvrij en inspirerend.

6. Slang 

De slang is ontzettend wijs en intelligent en is daardoor goed in het oplossen van raadels. Door een boek te lezen of muziek te luisteren komen ze helemaal tot rust. Slangen zijn perfect in communiceren en in het overbrengen van hun mening. Ze kunnen situaties goed inschatten en staan open voor nieuwe mogelijkheden. 

Kenmerken: behulpzaam, sympathiek, atent, gepassioneerd, zorgvuldig en grappig.

7. Paard 

Paarden houden van aandacht en zijn daarom vaak erg populair. Ze hebben een snel denkvermogen, wat ervoor zorgt dat ze hun werk ranzendsnel afhebben. Een paard is een goed luisterend oor, ze zijn alleen wat minder goed in het bewaren van geheimen. Ook zijn ze heel eerlijk en open wat ervoor zorgt dat ze makkelijk nieuwe mensen ontmoeten.

Kenmerken: spraakzaam, amusant, leergierig, onafhankelijk, overtuigend, levendig, nieuwsgierig en hartelijk. 

8. Geit 

Geiten zijn erg creatief en echte natuurmensen. Ze leven mee met anderen en zijn erg behulpzaam. Een geit kan echter erg onzeker en gevoelig zijn, ze zoeken daarom graag veiligheid en bescherming bij hun familie. Geiten zijn perfectionistisch en doen dingen het liefste op hun eigen tempo, ze houden er niet van om opgejaagd te worden. Ze zijn goed in het onder controle krijgen van ingewikkelde situaties. 

Kenmerken: artistiek, romantisch, kwetsbaar, bescheiden, fantasierijk, empathisch en eerlijk.

9. Aap 

De aap is actief en heel veelzijdig. Ze beschikken dan ook over een enorme hoeveelheid energie. Apen zijn heel betrouwbaar en eerlijk en denken altijd oplossingsgericht. Ook zijn ze nieuwsgierig en houden ze wel van een uitdaging, hun doorzettingsvermogen is dan ook heel groot. 

Kenmerken: trouw, sympathiek, succesvol, creatief, intelligent, succesvol en amusant.

10. Haan 

Als haan ben je direct en niet bang om je mening te geven. Ze houden ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en in de belangstelling te staan. Hanen zijn niet bang om hun gevoelens te uiten naar mensen die dichtbij hen staan. Ze zijn zelfverzekerd en geloven erin dat ze de juiste beslissingen nemen.

Kenmerken: dapper, wijs, zorgvuldigheid, ijdel, charmant, doorzettinsvermogen en loyaliteit.

11. Hond 

De hond is loyaal en trouw en staat altijd klaar voor de mensen om hem heen. Ze zullen altijd hulp aanbieden en zijn heel meelevend. Honden zijn erg toegewijd aan hun werk en zullen daarom ook altijd de volle honderd procent geven. Wel kunnen honden snel gestrest worden als dingen niet gaan zoals ze willen. 

Kenmerken: trouw, geduldig, flexibel, bescheiden, aanhankelijk, attent, slim en enthousiast.

12. Varken 

Varkens zijn eerlijk en betrouwbaar en zijn extreem geduldig. Ze denken mee met andere en zijn erg tolerant. Als het aankomt op het geven van hun mening zijn ze verlegen. Varkens zijn heel conservatief en altijd vriendelijk tegen mensen. Soms zoveel dat ze hun eigen geluk kunnen opofferen voor die van een ander. 

Kenmerken: zorgzaam, verstandig, gastvrij, geestig, deugdzaam en competitief. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top