Lifestyle

Dit zijn dé edelstenen die perfect passen bij jouw sterrenbeeld

Dit zijn dé edelstenen die perfect passen bij jouw sterrenbeeld

Naast dat edelstenen erg mooi en uniek zijn om te zien, bezitten ze ook over bepaalde krachten. Het klinkt misschien wat zweverig, maar ze staan bekend om hun helende werking. Wist je dat edelstenen om deze reden al duizenden jaren worden gebruikt? 

Heb je altijd al willen weten welke edelsteen perfect past bij jouw sterrenbeeld? Lees dan zeker even verder! Tip: ben je op zoek naar een uniek cadeau voor onder de kerstboom? Neem dan eens een kijkje bij het sterrenbeeld van jouw zus, (schoon)moeder of vriendin! 

 

Steenbok (22 december - 19 januari)

Een Steenbok is betrouwbaar, ambitieus en gefocust. Waar je jezelf aan de ene kant niet uit het veld laat staan, heb je ook een voorzichtig karakter. De edelstenen bergkristal, maansteen en zwarte toermalijn brengen de juiste hoeveelheid balans met zich mee. Iets wat perfect bij een Steenbok past.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Watermannen zijn vindingrijk, positief ingesteld en beschikken over een onbevooroordeeld karakter. Zij vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt in elke mogelijke situatie. De edelstenen die bij een Waterman horen zijn: turkoois, fluoriet en chrysocolla.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Dit is één van de gevoeligste sterrenbeelden. Je bent fantasievol, bescheiden, behulpzaam en beschikt ook nog eens over een goede dosis inlevingsvermogen. Edelstenen als aquamarijn, amethist en opaal geven je een gevoel van kracht en brengen het geheel als het ware in balans. Iets waar jij zo nu en dan behoefte aan hebt.

Ram (21 maart - 19 april)

Dit sterrenbeeld is avontuurlijk, een echte durfal en altijd nieuwsgierig naar het onbekende. Je kan jouw enthousiasme als de beste overdragen op de mensen om je heen. Zeker als het gaat over een onderwerp waar jij affiniteit mee hebt. De edelstenen robijn, aquamarijn en agaat passen perfect bij de Ram. Robijn stimuleert jouw energieke karakter, maar aquamarijn brengt het geheel juist weer in balans. De ideale combinatie.

Stier (20 april – 20 mei)

Een stier is standvastig, maar kan soms ook een tikkeltje koppig zijn. De mensen om je heen zullen jou daarnaast omschrijven als zorgzaam en eerlijk. Jij bent iemand die echt durft te zeggen waar het op staat. De rozenkwarts, aventurijn en smaragd zullen je helpen om te groeien op persoonlijk vlak.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen kunnen regelmatig een gevoel van twijfel ervaren en vinden het soms lastig om zich uit te spreken. Daarnaast staan Tweelingen bekend om hun intelligentie, opgewekte karakter en nieuwsgierigheid. De edelstenen die perfect bij dit sterrenbeeld passen zijn tijgeroog, aquamarijn en celestien.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Jij bent empathisch, zorgzaam en huiselijk. Je legt de mensen om je heen graag in de watten en dit typeert jou dan ook echt. Wist je dat dit vrouwelijke sterrenbeeld in verbinding staat met de maan? De volgende edelstenen vullen jouw verzorgde karakter perfect aanvullen: carneool, maansteen en chalcedoon.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Het vijfde teken van de dierenriem is ambitieus, temperamentvol en stabiel. Op het gebied van werk én privé ben jij een echte doorzetter. Je doet er dan ook alles aan om een bepaald doel te bereiken. De edelstenen bergkristal, granaat en citrien passen goed bij de Leeuw.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Komen kenmerken als kritisch, analytisch een geestig je bekend voor? De Maagd wordt geregeerd door Mercurius en het is dan ook niet voor niets dat je jezelf herkent in bovenstaande eigenschappen. Jij kan anderen als de beste aan het denken zetten over bepaalde stellingen. De edelstenen peridoot, calciet de welbekende amethist passen perfect bij dit sterrenbeeld.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

De Weegschaal staat in verbinding met Venus en is te herkennen aan haar vriendelijke, verstandige en gebalanceerde karakter. Je kan haar ook wel omschrijven als een echte allemansvriend. Deze edelstenen passen het beste bij de Weegschaal: toermalijn, rozenkwarts en bergkristal.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Een Schorpioen wil altijd weten ‘waarom’ iets zo is. Jij staat dan ook bekend om je sterke, vastberaden, scherpzinnige en hartstochtelijke eigenschappen. Je laat niet zomaar iets aan je voorbijgaan. De edelstenen agaat, robijn en malachiet brengen jouw intense karakter in balans.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Jouw openhartige, enthousiaste en avontuurlijke karakter zorgt ervoor dat het leven nooit saai is. Je hebt een vrije geest en bent altijd in voor nieuwe avonturen. De edelstenen labradoriet, topaas en opaal zorgen ervoor dat je een goed balans kunt vinden tussen jouw enthousiaste en (soms) ongeduldige karakter.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top