Lifestyle

Alles wat je wilt weten over de Steenbokken onder ons!

Alles wat je wilt weten over de Steenbokken onder ons!

Het is de maand van de onafhankelijke, gedisciplineerde, betrouwbare, eigenwijze én intelligente Steenbok! Ben jij geboren tussen 22 december en 19 januari? Goed nieuws: het is jouw maand! Wist je dat Steenbok een Aardeteken is en dat je ook wel gezien wordt als een betrouwbare 'rots'? 

Maar dat is natuurlijk niet het enige wat wij over dit sterrenbeeld te vertellen hebben. Ben je benieuwd naar het karakter van de Steenbok en de bijbehorende karaktereigenschappen? Je leest er alles over in dit artikel!

 

Het karakter

We kijken eerst even naar het karakter van de Steenbok. Zij zijn betrouwbaar, verantwoordelijk, vastberaden, wijs en hebben een scherpzinnig gevoel voor stijl. Weer of geen weer, de Steenbok ziet er áltijd fantastisch uit. Steek die maar in je zak. Het zal je dan ook niet verbazen dat zij altijd op de hoogte zijn van de laatste trends. Dit sterrenbeeld staat ook nog eens bekend om hun geduld. Ze kunnen namelijk zeer lang wachten op hetgeen dat ze graag willen.

Positieve eigenschappen

We hadden het net al even over de vastberadenheid van een Steenbok en dat is natuurlijk niet voor niets. Je behoudt altijd een bepaalde kalmte in benauwde situaties en dat is iets waar veel sterrenbeelden jaloers op zijn. Een Steenbok luistert graag naar anderen en biedt dan ook altijd een luisterend oor. Iets waar mensen in hun naaste omgeving veel waarden aan hechten. Ze kunnen niet alleen goed bergen beklimmen - wat typerend is voor een Steenbok - maar ook nog eens bergen verzetten. De Steenbok werkt hard, maar zal geen doelen proberen na te streven die vrijwel onhaalbaar zijn. Hierdoor kennen ze hun sterktes en zwaktes, waardoor ze over het algemeen erg succesvol zijn.

Negatieve eigenschappen

Maar hey, ook de gedreven Steenbok heeft bepaalde eigenschappen waar ze liever niet over praat. Merk je dat je regelmatig meningsverschillen hebt met anderen? Dat zou zomaar eens kunnen. Steenbokken kunnen soms nogal eigenwijs zijn. Goed is dan ook niet goed genoeg. Uitstekend moet het zijn. Toch kan haar eerzucht leiden tot egoïstisch en vals gedrag. Iets wat ze liever niet horen, maar de Steenbok kan verbitterd raken wanneer het haar niet lukt om iets te bereiken. Ze maken soms een afstandelijke indruk op anderen, terwijl daarachter diepe emoties schuilgaan. De Steenbok kan dan ook erg streng voor zichzelf zijn. Ze willen alles zelf doen, want dan weten ze zeker dat het goed gaat. Dingen meer los kunnen laten is dan ook het grootste ontwikkelpunt voor dit sterrenbeeld.

Relaties

Een Steenbok is toegewijd, betrouwbaar en zorgzaam in een relatie. Je kan dan ook echt op een Steenbok bouwen. Dit sterrenbeeld neemt het leven serieus en dus ook haar relatie. Toch kan de Steenbok lastig te peilen zijn door haar stemmingswisselingen en diepe emoties. Het duurt soms dan ook even voordat de ware aard naar boven komt. Dit sterrenbeeld praat namelijk niet makkelijk over haar emoties. Ze laat zich vaker leiden voor haar verstand dan door gevoel en maakt weloverwogen beslissingen. Een Steenbok zal niet zomaar een connectie aangaan met iemand. Maar toch, als de Steenbok eenmaal voor een relatie gaat, zal zij er alles aan doen om dit stabiel te houden en haar partner gelukkig te maken.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top